Guide til grillkul: Få mere ud af grilleriet
Hvad er forskellen på grillkul og grillbriketter?
Hvad er der af fordele og ulemper ved kul og briketter?
Hvad bør du vælge til hvad?
Relaterede produkter
Hvornår er kullene klar?
Sådan tænder du godt op i grillen
Bruger du trækul, tænder du bare direkte op i grillen. Læg kullene i en bunke, stik et par tændposer ind mellem nogle større stykker, tilsæt ild, og afvent grillklare kul. Du mister for meget god varme, hvis du bruger grillstarter på dine trækul.
Med briketter bør du til gengæld bruge grillstarter, for her er der både tid og kræfter at spare på en meget lille investering. Fyld grillstarteren op med kul, hvis du har en kuglegrill. Så kan du nemlig bare slukke for grillen og bruge resten, næste gang du griller. Har du pladegrill eller andet, må du vurdere mængden ud fra det ønskede grillareal.
Stik et par tændposer ind under grillstarteren, og tilsæt ild. Det ryger som en gal i starten, men du vil hurtigt få et rør fuld af glødende kul. Når de øverste kul i grillstarteren begynder at blive grålige, er de klar til at ryge over i grillen. Herefter skal de nok ligge yderligere en 10 minutters tid, før de er klar.
Optænding med en grillstarter tager typisk 20-40 minutter.