Bestil julegaver senest d. 19. december kl. 19.00 for levering inden jul – Gælder kun lagervarer.

Alt om gipsplader og isolering

Det er ingen sag at isolere en gipsvæg, mens du alligevel er ved at konstruere den. Faktisk giver det ingen mening at lade være. Det er både for at isolere mod kulde og for lydisoleringens skyld. Om du vælger at isolere gipsvæggen med mineraluld eller vælger gipsplader med indbygget isolering, er op til dig selv.

Sådan isolerer du din gipsvæg og dit gipsloft


Når du skal isolere din gipsvæg, er det både for støjens skyld og for at holde på varmen. Er det en indvendig væg, du vil isolere, er det typisk på grund af lydisolering. Dermed ikke sagt, at det ikke også er godt for varmeregningen med bedre isolering indvendig i hjemmet.

  • Start med at tage en maske på, så du beskytter dine lunger mod fibre og støv fra mineralulden.

  • Du skal bruge en mængde mineraluld i en passende mængde til størrelsen på væggen. Du skal også have en isoleringskniv, der er en ordentlig krabat, som mest af alt minder om en machete. Du kan også klare dig med en stor brød- eller køkkenkniv.

  • Det er nemt og hurtigt at isolere din gipsvæg. Skær hele bunken af mineraluld over på midten – så er det nemmere at placere i væggen, og du mindsker spildet. Derefter placerer du bare stykkerne af mineraluld i væggen. Hvis du har et stålskelet til din gipsvæg, kan du sætte mineralulden i spænd i skelettet. Det bliver ikke nemmere, og før du ved af det, er du færdig.

  • Hvis du isolerer gipsloftet i din bolig, er det stort set samme fremgangsmåde, du skal bruge. Dog er det meget, meget vigtigt, at du bruger briller. I og med at du står med mineralulden over dit hoved og kigger op, vil dine øjne være sårbare overfor støv og fibre fra ulden, der falder ned. Du kan faktisk få nogle slemme skader på øjnene, hvis du får for meget skidt fra mineralulden i dem, så brug både maske og briller, når du isolerer dit loft. Udover det, skulle det gerne gå lige så let som med væggen.

  • Hvis gipsvæggen er mod en kold ydervæg, skal du sørge for at have en dampspærre mellem den varme del af isoleringen af væggen. Det vil sige den side, der peger ind mod rummet. Den varme luft, som du forsøger at holde inde med dampspærren, må nemlig ikke komme i kontakt med den kolde del af isoleringen, da den kondenserer, og det kan give fugtskader og svampeangreb.

Til at isolere kolde ydervægge kan du også bruge gipsplader med indbygget isolering. De kaldes også for ”varmevægge”. De består af en gipsplade med højisolerede ekstruderet celleplast på bagsiden, hvor lagende er klæbet sammen med et specielt klæbemiddel, der fungerer som dampspærre. Det er altså endnu nemmere at isolere med denne type gipsplader, når du arbejder med isolering af kolde ydervægge.

Relaterede produkter

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto