Filtrer på...
-
LIPLIP multi fliseklæb grå 20 kg199,95 kr.
-
RIASRIAS tagplade Onduline Bitumen sort 10 bølger119,95 kr.
-
LIPLIP 220 GULVSPARTELMASSE 20 KG169,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Stolpebeton 20 kg 0-8 mm54,95 kr.
-
BMCIsoleringsrulle ursa 195x960x3100 mm51,95 kr./M2
-
RIASRias trapezplade PVC naturel 2000x1090 mm129,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Støbebeton 20 kg 0-4 mm59,95 kr.
-
BENDERSBenders Palema normalsten 2 k behandlet sort - pr. stk7,95 kr.
-
BMCIsoleringsrulle ursa 145x960x4100 mm38,95 kr./M2
-
RIASRias bølgeplade Sinus PVC klar135,95 kr.
-
RIASRias tagrendenet Rianet 160x6000 mm inkl. 12 tagrendeclips69,95 kr.
-
ROCKWOOLRockwool Flexi-batts 37 45x570x960 mm15,95 kr./M2 Spar: 27,00 kr./M2 Normalpris: 42,95 kr./M2
-
RIASRias trapezplade Sunlux opal HI-PVC309,95 kr.
-
DLHDLH Dampspærre 700 x 700 mm159,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Reparationsmørtel 5 kg144,95 kr.
-
ROCKWOOLRockwool Flexibatts 37 95x570x980 mm28,95 kr./M2 Spar: 44,00 kr./M2 Normalpris: 72,95 kr./M2
-
PROBAUProbau universalmørtel 20 kg79,95 kr.
-
AalborgportlandBasis cement 25 kg - Aalborg Portland72,95 kr.
-
LIPLIP multi fliseklæb grå 5 kg98,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Reparationsbeton 5 kg99,95 kr.
-
DLHDLH Dampspærre selvhæftende 2800 x 50 mm129,95 kr.
-
DOLLEDolle skunklem clickFIX56 54x70 cm1.359,00 kr.
-
KNAUFKnauf færdigmørtel Goldband 20 kg139,95 kr.
-
RIASRias bølgeplade Sunlux Sinus sort PVC 2000x900 mm135,95 kr.
-
RIASRias konsol Rodena plast str. 100 sort32,95 kr.
-
RIASRias bladfanger Rodena plast str. 75 sort21,95 kr.
-
PROBAUCement 25 kg - Probau59,95 kr.
-
RIASRias tagrende Rodena PVC str. 100 sort 3 m134,95 kr.
-
ROCKWOOLRockwool A-batts 37 145x560x965 mm 2,70 m²49,95 kr./M2 Spar: 37,00 kr./M2 Normalpris: 86,95 kr./M2
-
AlfixAlfix fliseklæber Normalfix grå 20 kg124,95 kr.
-
SkalflexSkalflex Beto-binder 2 l154,95 kr.
-
ROCKWOOLRockwool terrænbatts 50x600x1000 mm174,95 kr. Spar: 50,00 kr. Normalpris: 224,95 kr.
-
RIASRias trapezplade Sunlux - opal HI-PVC339,95 kr.
-
Nviro Isolet papirisolering 10 kg174,95 kr.
-
RIASRias søm Onduline galvaniseret/sort84,95 kr.
Konstruktion
Alt, du har brug for til konstruktionsarbejdet
Skal du i gang med dit næste store byggeprojekt, hvor konstruktionen eller renovationen af de fysiske rammer i dit hjem er i fokus, har BAUHAUS alle de byggematerialer, du har brug for. Om du skal sætte en mur op, støbe et betongulv eller give dig i kast med gulvisolering, har vi redskaberne, der sikrer dig et langtidsholdbart og flot resultat, du kan have glæde af i mange år.
Blandt vores store sortiment finder du billige konstruktionsartikler i høj kvalitet, der ubesværet lader dig istandsætte samt tilføje helt nye konstruktioner til dit hjem. Hertil kan du nyde godt af de mange fordele og smarte løsninger, moderne byggematerialer løbende har introduceret, hvilke nemt kan bygges videre på, skulle behovet opstå.
Skab et stærkt fundament med cement og armeringsnet
En af de mest fundamentale og alsidige elementer i konstruktionsarbejde finder du i cement, som findes i flere varianter, der hver egner sig bedst til forskellige opgaver. Derfor er det vigtigt, at du anvender den rigtige slags cement til den rette opgave, ellers kan du i værste fald ende med et resultat, der revner inden for kort tid, hvilket du skal bruge tid, penge og energi på at lave om igen.
Cement er, lige ud af posen, et tørt pulver, der består af kalk og ler, hvilket hærder, når det opblandes med vand, hvorefter det som udgangspunkt kun kan bruges til almindeligt betonarbejde, medmindre andet er anført på posen. Læs derfor grundigt vejledningen på posen, så du er sikker på, hvilke opgaver cementen er egnet til og om den er til inden- eller udendørs brug.
Som tommelfingerregel er der tale om tre generelle cementtyper, som hver især opfylder forskellige konstruktionsbehov og bruges til henholdsvis:
- Fundamenter og vægge
- Støbning af gulve
- Mure- og pudseopgaver
Er du i gang med at støbe et helt nyt betongulv, kan du med fordel overveje, om du i samme omgang ikke skulle anlægge dig gulvvarme. Varmeelementer fra gulvvarmen skal nemlig støbes direkte ned i gulvet, hvilket kan gøres sammen med et rionet i stål, hvor varmeslangerne spændes fast og jævnt fordeles på. Derved kan du også drage fordel af den ekstra armering, rionettet tilføjer gulvet.
Rionet kaldes nemlig også armeringsnet og bruges ligeledes som armering i andre betonkonstruktioner, hvor det blandt andet sikrer ekstra bæreevne og styrke i betonvægge, hvilket mindsker chancen for revner på sigt. Rionet er helt enkelt en god investering, uanset hvilken form for betonkonstruktion, du anvender det i, da det giver betonen en markant længere brugstid med færre brugsspor og sprækker.
Er du blevet nysgerrig på, hvad gulvvarme kan gøre for dig og dit hjem, kan du læse mere om dets mange fordele i vores dybdegående guide – klik blot her . Vil du gerne have lagt et trægulv ovenpå betonfundamentet, skal du dog være opmærksom på, at gulvvarmen skal installeres under andre forhold, hvilket du kan blive klogere på her .
Få let styr på dine vægfugninger med mørtel
Selvom cement godt kan bruges på egen hånd til en række opgaver, bliver det i større grad anvendt som et bindemiddel sammen med mørtel. Mørtel består af sand og et bindemiddel, hvilket oftest er i form af enten cement eller beton, betinget af opgaven, hvor den færdige sammenblanding danner en stærk mørtelmasse. Jo mere bindemiddel du tilsætter din mørtel, desto stærkere bliver den, hvorfor den er nem at tilpasse til netop dit behov samt den enkelte opgave.
Da kravet til mørtlen og konsistensen derpå er forskelligt fra opgave til opgave, har vi lavet en guide, der blandt andet går i dybden med, hvilken slags mørtel, der skal bruges til hvad samt forskellene på de mange slags blandingstyper og -forhold. Vil du vide mere, kan du læse om årtusindernes bedste bindemiddel lige her.
Mørtel er let at lave selv og bliver primært anvendt i forbindelse med murerarbejde, hvor det lægges mellem mursten som mørtelfuger, der skaber et stærkt fundament og bærekraftige vægge, der kan absorbere vægten af huset og tagkonstruktionen. Bliver mørtelfugerne lagt i forbindelse med nybyggeri, kan de holde i mange år frem, men overtager du et ældre hus, bør du tjekke dem efter, da det eventuelt kræver, du udskifter dem, hvis de er blevet møre med alderen eller lagt forkert.
Vedligeholdelse og udskiftning af mørtelfuger er heldigvis et relativt lige til, men vigtigt, arbejde. Med en beskadiget mørtelfuge kan du risikere, at vægten i stedet bliver fordelt på murstenene, hvilke kan gå i stykker under tyngden og være en bekostelige affære at erstatte. Derfor kan du i vores guide finde en lige til vejledning om, hvordan du opdager slid i og løbende kan reparere beskadigede mørtelfuger. Find guiden her .
Leder du efter et mere simpelt alternativ, hvor du slipper for selv at skulle blande og holde styr på mørtlens blandingsforhold, kan du rette blikket mod færdigblandet mørtel. Med færdigblandet mørtel er du altid sikret den korrekte opblanding til opgaven samt en ensartet hærdning, der gør den let anvendelig. Husk blot det rette spartelværktøj, så mørtelfugningen altid kommer til at stå knivskarpt.
Hvad er porebeton og hvilke fordele har det?
Vil du gerne have en ny bærende væg eller blot en skillevæg sat op i dit hjem, men føler dig ikke komfortabel i arbejdet med cement og mørtel, er porebeton måske det rette for dig. Hvad end du kender det som letbeton, gasbeton eller porebeton, er det et smart og brugervenligt konstruktionsmateriale lavet af sand, kalk og vand, der er nemt at arbejde med og har et hav af praktiske fordele og anvendelsesmuligheder.
Porebeton er et stærkt og fleksibelt materiale, der kommer i flere praktiske former samt bærende og ikke-bærende varianter, som tilmed kan saves i og skæres til med en grovtandet sav, uden at det påvirker stabiliteten af eller styrken på det, hvilket gør det ideelt til et væld af byggeopgaver.
Bjælker, vægelementer og blokke er nogle af de mest velanvendte porebetonformer, der naturligt falder i ét med indretningen, og de kan ubesværet tilpasses på diverse led og kanter, skulle deres standardstørrelser ikke passe rummet. Porebetonens let foranderlige natur gør det også oplagt at installere en inspektionslem, der lader dig skjule diverse installationer og rør. Samtidig er det nemt at tilgå dem, når det er tid til for eksempel vand- og elaflæsning.
Fordelene ved porebeton er mange, da det har flere kvaliteter i forlængelse af de ovenstående, der gør det til en velegnet tilføjelse til dit hjem, fordi det blandt andet er:
- Vandtæt
- Let vægtigt
- Ikke-brændbart
- Beskyttet mod angreb fra råd og svamp
- Produceret i et uorganisk naturmateriale
- Fremragende som lyd- og varmeisolering
- Diffusionsåbent og bidrager til et godt indeklima
Grundet de mange fordele kan porebetonen anvendes til diverse istandsættelsesprojekter såvel som en del af fundamentet i forbindelse med nybyggeri.
De normale porebetonblokke er oplagte til brug som vægge, i tilfælde af at der for eksempel opstår et behov for et nyt værelse i forbindelse med familieforøgelse. Blokkene er nemme at anvende, da deres store, men let vægtige, størrelse sørger for, at der skal bruges markant færre til at lave en væg sammenlignet med mursten.
Ligeledes slipper du også for at skulle arbejde med mørtel som bindingsmiddel, hvilket erstattes med speciallim, der simplificerer processen betydeligt. I langt de fleste tilfælde består det generelle tilbehør til porebeton, derfor ganske enkelt af speciallim og en limske, som bruges til at fordele limen, blokkene klæbes sammen med. Konstruktionen af en væg med porebeton er deraf betragteligt nemmere og mere praktisk for dig med mindre erfaring med muring af vægge.
God isolering giver gode besparelser på varmeregningen og et behageligt indeklima
Nye mørtelfuger og vægge kan være nok så gode, men har du ikke styr på din isolering, kan du lige så godt varme for åbne vinduer og invitere alverdens dårligskab inden for dine døre. Dårlig isolering har flere negative følgevirkninger, der blandt andet kan tage form som fugt, skimmelsvamp samt råd, hvilke kan være sundhedsskadelige og lede til et særdeles usundt indeklima. God isolering kan forebygge dette og sikre en klækkelig besparelse på din varme- og energiregning.
Hvor store besparelser, der er at hente på isolering, kan svinge betydeligt, alt efter isoleringskravene i forbindelse med nybyggeri eller renovation af en ældre bolig, hvorfor du bør sætte dig grundigt ind i disse for at få mest muligt ud af din investering. Derfor har vi lavet en praktisk guide med en udregningsformular med hvilken, du nemt kan beregne, om en stor isoleringsrenovation af boligen kan betale sig på sigt og hvilket prisleje, det vil ligge i. Læs om de forskellige isoleringskrav her .
Har du vurderet, at det godt kan betale sig, består næste skridt på vejen mod god varmeisolering af en håndfuld overvejelser i form af materialevalg, og hvorvidt det er den indre eller ydre del af dit hjem, der kræver renovering. Til dette anbefaler vi, du læser vores guide, der belyser alt, du skal vide om diverse isoleringsmaterialer, hvad du skal være opmærksom på i arbejdet med dem samt hvor de anvendes for bedste effekt. Find den her.
Nogle af de mest populære og virkningsfulde former for isoleringsmateriale er rockwool og papiruld. Begge er nemme at arbejde med og holder godt på varmen. Da rockwool har en fast form, kan det både bruges som opretstående isolering i væghulrum samt på loftet og under gulvet, hvor papiruld er løsisolering, der kan fylde både større og mindre arealer ud på alle plane overflader. Om du skal bruge rockwool, papiruld eller begge dele, afhænger derfor også af anvendelsesforholdet.
Hvordan du helt praktisk går til at isolere dit hjem indvendigt med rockwool, papiruld eller andre materialer, kan du læse om her. Har du derimod en eller flere utætte ydrevægge på facaden af dit hus, kan du overveje om udvendig efterisolering er det rette for dig i stedet for. I simple træk bygger du her en ny mur foran den gamle, der holder varmen inde, hvilken med fordel kan være af den varmeisolerende porebeton. Find ud af, om dette er den rette løsning for dig og dit hjem her .
Vil du spare flest mulige penge på energi- og varmeregningen, skal du kigge opad, da et velisoleret loft er et godt sted at starte og har meget at byde på, når det gælder om at holde på husvarmen. Da varme stiger opad, siver der forholdsvis meget ud den vej, hvis der ikke er isolering, som stopper det i at gøre det. Hvad du skal være opmærksom på, når du isolerer dit loft, herunder hvordan og med hvor meget materiale, kan du finde i vores korte og praktiske vejledning her.
Hvornår skal jeg have nyt tag?
Når vi nu alligevel allerede har det mentale blik rettet mod loftet, kan vi kigge forbi isoleringen og i stedet rette fokusset mod husfacaden og dit tag. Udover at give dit hus karakter beskytter taget hele bygningskonstruktionen mod regn og skadelig fugtdannelse. Så skulle der komme revner i din tagkonstruktion er det vigtigt, den bliver repareret hurtigst muligt, før vind og fejr forårsager skader til selve fundamentet, der enten er uoprettelige eller særdeles omkostningsfulde at fikse.
Når det kommer til at spotte et beskadiget tag, er der flere kendetegn, du kan være opmærksomme på både indendørs og udendørs. En af dit tags fornemmeste opgaver er at lede regnvand væk fra bygningsfundamentet og ned i dine tagrender og nedløbsrør. Gør de ikke det, ophober vandet sig på og kan beskadige tagbelægningen. Alt efter den enkelte tagbelægning kan skader nemt opdages, hvis du ved, hvad du kigger efter, da de viser sig forskelligt på for eksempel tagsten og tagpap.
At kunne finde frem til diverse skader selv er altid fordelagtigt, så du løbende kan følge med i udviklingen på tæt hold, men selve taglægningen er en udfordring for selv den mest garvede gør-det-selv-type.
Taget er så essentiel en del af dit hjems opbygning, at selv de mindste fejl kan have store konsekvenser for pengepungen såvel som helbredet i form af dårligt indeklima. Derfor bør du sætte dig godt ind i, hvad arbejdet kræver og om det bør overlades til en faglært i stedet for.
Får du bygget et nyt hus fra bunden af professionelle, er historien en anden og giver dig samtidig et hav af muligheder med din tagkonstruktion og designet af den. I dag finder du flere tagformer end blot den genkendelige trekantsfacon, hvorfor vi har samlet alt du skal vide om fladt tag og ensidig taghældning til dig, der drømmer om et hus med et moderne og minimalistisk udseende.
Glem heller ikke de små, fikse tagprojekter, der kan gøre hverdagen bedre. Med tagplader kan du selv lægge tag på blandt andet udhuse, skure og alverdens praktiske opbevaringsrum, som ikke er til beboelse eller længerevarende ophold. Hertil kan du også give din bolig en følelse af eksklusivitet med en baldakin over din hoveddør. Udover at være en flot tilføjelse til dit hjem, er baldakinen også praktisk og holder dig tør, når du leder efter dine nøgler i regnvejret.