Beton til mange formål
Til opbygning og renovering af betonkonstruktioner tilbyder Sika flere forskellige mørtler herunder multifunktionelle
reparationsmørtler til f.eks. reparation af søjler, sokler, trapper mv.
Valg af facademaling
Maling med Skalcem® 100
Maling af sokkel
Pudsning med Skalcem® S2000
Hvornår er det for fugtigt eller koldt til at male udendørs?
Ideelt malevejr er lunt og tørt vejr uden direkte sol, men sådan er vejret ikke altid i Danmark. Så hvornår kan der males udendørs, og hvornår er det for sent?
Generelt kan man sige, at hvis vasketøjet kan tørre ude, så kan malingen også. Men modsat vasketøjet skal malingen bruge 2-7 døgn på at tørre helt (afhængig af malingstype, temperatur og luftfugtighed). Derfor er det en god idé at holde øje med vejrudsigten i dit område, og henlægge malearbejdet
til en sammenhængende tørvejrsperiode. I vinterhalvåret frarådes udendørs maling helt. Det skyldes at temperaturen hen over hele døgnet skal være over +8°C og luftfugtigheden max. 85% i tørreperioden. Dette kan sjældent opnås i vinterhalvåret.
I ydersæsonen, dvs. forår og efterår, skal man være meget opmærksom på kolde nattemperaturer og stigende luftfugtighed. Desuden kan store forskelle mellem lufttemperatur og facadetemperatu henover døgnet orårsage kondens på facaden. Kondens har samme negative indvirkning på uhærdet maling som regn. Igen anbefales det at tjekke den lokale vejrudsigt.
Bliver man overrasket af uventet regnvejr inden malingen er fuldt hærdet, skal facaden omgående afdækkes med plast eller lign. Regner malingen af og facaden bliver stribet, må man i gang med at afrense nedskyllet maling og derefter genmale facaden, når vejret igen er egnet. Er man for langt henne på sæsonen, anbefales det at vente til næste år.
Bliv sikker i dit farvevalg
Det er vigtigt at vælge den rigtige farve til husets arkitektur og det omkringliggende kvarter. Farvevalget er et af de mest afgørende faktorer for, hvordan vi opfatter facadens udseende.
Tag bestik af omgivelserne og de omkringliggende huse, og vær samtidig opmærksom på, om der er lokale bestemmelser, der skal overholdes. Visse farver virker mere naturlige end andre i det samlede gadebillede. Facadefarver er normalt mere dæmpede, for især rene, stærke farver, der ikke har en naturlig lighed med de traditionelle byggematerialer, kan virke voldsomme, specielt når de føres op på en hel facade.
Vælg samme farve til hovedhus og tilbygninger. Det giver et meget roligt og harmonisk helhedsindtryk, når tilhørende bygninger har samme farve og stil. Tag også farven på husets tag, vinduer, døre og sokkel med i den samlede vurdering.
Skal du vælge ny farve til soklen, kan det være en god idé at vælge en mørkere farve til soklen end til huset. Det fremhæver facaden og giver samtidig en naturlig tyngde til soklen.
Vi anbefaler altid for at få tilsendt farveprøver, for det er svært at få et korrekt indtryk af farve, glans og struktur ud fra et trykt eller et digitalt farvekort. Påfør altid farveprøven på en testplade, og ikke direkte på facaden, da det kan ændre struktur og underlagets sugeevne i forhold til den færdige facade. Flyt testpladen rundt og betragt facaden i forskellige lysforhold, inden det endelige farvevalg træffes.