Bestil julegaver senest d. 19. december kl. 19.00 for levering inden jul – Gælder kun lagervarer.

Reparation af betontrapper


Reparation af ejendommens betontrapper kan med fordel lægges i det tidlige efterår, inden nattefrosten for alvor tager fat. Derved får ejendommen en flot, hel og pæn betontrappe uden revner, huller og afslag. Det gør trappen bedre rustet til vinterens frost og øgede fugtighed samt gør den mere sikker at gå på for beboerne. Læs vores guide til reparation af betontrapper her.

”Selv små revner og huller i en betontrappe åbner op for, at vand og fugt kan komme ind og svække trappens konstruktion. Så opdager du revner eller huller, er det bare om at komme i gang med reparationen.”

En betontrappe er en af de bygningsdele, der for alvor kan tage alvorlig skade af vintervejret. Selv små revner og huller i trappen åbner op for, at vand og fugt kan komme ind og svække trappens konstruktion. Kommer der nattefrost, øger det yderligere risikoen for, at der opstår frostsprængninger i betontrappen.
Det gør revnerne og hullerne i trappen større, ligesom du kan risikere, at der går noget af trappetrinene, så trappen bliver farlig at gå på. Så derfor er det en god ide at få gået alle ejendommens betontrapper igennem, før vinteren for alvor sætter ind.

Sådan griber du opgaven an


Start planlægningen af arbejdet allerede i slutningen af august eller starten af september. Gennemgå alle ejendommens betontrapper for huller, revner, afskalninger og afslag.

Er du i tvivl om, hvorvidt betonlaget er i orden, kan du prøve at slå forsigtigt på det med en hammer. Opstår der slagrevner, eller går der beton løs ved slaget, ville det alligevel være sket i løbet af vinteren. Så på den måde kan du gribe ind i tide og undgå farlige situationer senere.

Er der tale om en kældertrappe, er det også en god ide at tjekke, om afløbet i trappeskakten er stoppet eller ved at være stoppet. Jo bedre og jo hurtigere regnvand kan ledes væk fra trappeskakten, jo lavere er risikoen for frostskader og glat føre i bunden af trappeskakten. Husk i øvrigt altid de udendørs trapper, når du salter om vinteren.

Kom i gang i god tid før nattefrosten


Det kan meget passende lægges som et af de sidste større udendørsarbejder inden vinteren. F.eks. i slutningen af september og begyndelsen af oktober, hvor temperaturen traditionelt stadig er høj nok til, at eventuelle støbearbejder kan nå at hærde ordentligt op, før nattefrosten sætter ind.
Vil du være helt sikker på, at du har tid nok til arbejdet, så tjek vejrudsigten og læg arbejdet i en periode, hvor der er udsigt til sol om dagen og pænt høje nattetemperaturer.

Sådan reparerer du betontrappen


Når du har været alle ejendommens betontrapper igennem, har du fået et overblik over, hvilke materialer du har brug for. Bestil dem online, og husk at tjekke, om der er andet, du har brug for, nu du alligevel er i gang med at bestille.

Relaterede produkter

Start med at rense trappen


Før du går i gang med at reparere de enkelte betontrapper, er det en god ide at rense trappen for skidt, møg og belægninger. Ja, faktisk bør du gøre dette, uanset om du skal reparere trappen eller ej.

For f.eks. alge- og andre belægninger holder på fugten. Det øger risikoen for frostsprængninger på overfladen af betontrappen. Overser du disse revner og sprækker på grund af algebelægningen, giver det fugten endnu bedre betingelser for at sive ind i trappen og forværre dens tilstand.

Så giv alle betontrapperne en grundig rengøring før vinteren. Fej og vask dem, fjern overfladebelægninger og vask dem eventuelt til sidst med syre. Så er du helt sikker på, at du har fået fjernet alle former for urenheder.

Slå alt løst beton af omkring skaderne


De steder, hvor der er revner, huller eller andre skader på trapperne, er det vigtigt, at du får tjekket, hvorvidt skaderne har gjort den omkringliggende beton porøs.

Bank med en murhammer omkring alle skaderne og sørg for at få fjernet alt løst beton, før du går i gang med at reparere.

Opbyg trappen igen


Mur derefter skaderne op igen. Til trappesiderne opbygger du noget forskalling, der kan holde på betonen, indtil den er tør. Husk også tydelig afmærkning af reparationsområderne og luk om muligt de trapper helt, du reparerer på.

Områder med sprækkede overflader eller revner, der ikke er særlig dybe, kan med fordel få et nyt svummelag. Så får du lukket effektiv af for, at der kan trænge vand ned i riller og revner.

Husk også at sørge for, at trappetrinene har hældning ud mod kanten, så vandet kan løbe ned ad trappen. Opstår der vandpytter på trappetrinene, kan det både gøre dem farlige at gå på og øge risikoen for frostsprængninger og begyndende algebelægninger.

Giv trappen ro til at hærde op


Når reparationsarbejdet er gennemført, er det vigtigt, at de reparerede områder får tid til at hærde op. Afspær de reparerede områder grundigt eller luk – som allerede nævnt – tappen helt, til betonen er hærdet op igen.

Kilder: Dansk Beton, Byglet.dk, Weber.dk

Her finder du værktøj til at rense afløb og kloak med.

Her kan du købe sæbe og syre til rengøring af trappen.

Her finder du forskallingsbrædder.

Her finder du cement og mørtel.

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto