Filtrer på...
-
DECOSADecosa profilliste S1 Sabrina 200 cm hvid89,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste S8 Stefanie 200 cm hvid129,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Gloria hvid 200 cm169,95 kr.
-
DECOSADecosa pynteliste hvid 2 m hård plast89,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste S2 Simone 200 cm hvid69,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Gracia hvid 2 m169,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste til LED Saskia hvid 2 m169,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Laurence 151 cm44,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Lola hvid 150 cm29,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste S6 Sonja 200 cm hvid139,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset D100 Emilia 48 cm hvid519,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste G4 Giselle 200 cm hvid159,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Stella 200 cm hvid 2-pak89,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Greta hvid 200 cm179,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Karoline 200 cm hvid209,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste G1 Gabriella 200 cm hvid169,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Melanie hvid 200 cm169,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste S7 Silvana 200 cm hvid 2-pak149,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset D20 Desire 28 cm hvid129,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset hvid Ø66 cm369,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset D55 Donatella 34 CM hvid199,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Kristine 2 m Light coving hvid209,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Geraldine hvid 200 cm189,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Denise hvid 200 cm114,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset Eleonora hvid Ø41 cm249,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Svenja hvid 200 cm80,00 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Melissa hvid 45 cm 4 stk.60,00 kr.
-
DECOSADecosa loftroset Elisa hvid Ø42 cm175,00 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Marlene hvid 2 m129,95 kr.
-
DECOSADecosa 3D dekorationselement konsol hvid 19,5x20 cm84,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Thea hvid 120 cm80,00 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Sabine hvid 200 cm 2 stk.239,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Lena hvid 200 cm 2 stk.89,95 kr.
-
DECOSADecosa profilliste Selina hvid 200 cm199,95 kr.
-
DECOSADecosa loftroset Yvonne 32 x 32 cm hvid209,95 kr.
Stuk
En stuk er med til at skabe et herskabeligt look. Du kan bruge en stuk til at erstatte en nuværende eller til at føre boligen tilbage til sit oprindelige udseende. Rul op på siden og gå på jagt blandt vores store udvalg af rosetter, friser og meget andet.
Stuk er en fællesbetegnelse for de rosetter, friser, aftryk og faktisk også udendørsudsmykning, som du kan finde i ældre danske boliger fra omkring starten af 1700-tallet og cirka 250 år frem. De har altid været noget, som vi forbandt med rigdom, fordi de var så kostbare at skabe og sætte op.
Til at starte med blev stukken udformet i træ og derefter kalket. Senere blev den fremstillet i gips, hvilket er det, som de fleste forbinder med stuk. I dag kan stuk dog også fremstilles i polystyren. Det er et lettere materiale, der er nemt at forme. På grund af den lave vægt, er det nemt for dig selv at sætte det op. Størstedelen af den stuk, som du finder her hos BAUHAUS, er skabt af polystyren og lignende materialer.
De seneste år har stukken i ældre boliger og lejligheder fået en renæssance, fordi vi i højere grad interesserer os for at bringe vores boliger tilbage til det oprindelige look. Hvis du er ved at restaurere din bolig eller ønsker at genetablere en stuk i en ældre bolig, kan du her på siden finde et stort udvalg af forskellige former for stuk.
Tre fordele ved stuk:
- Smukt og herskabeligt udseende
- Bringer boligen tilbage til sit oprindelige look
- Kan gemme ledninger
Stuk tilfører karakter og personlighed til din bolig
De fleste af os drømmer om at bo i en bolig med masser af karakter og personlighed. Det kommer du i den grad til at gøre, når der er stuk i loftet på boligen. Der kommer boligens herskabelige look tydeligt frem. Et rum, hvor der er kredset for detaljerne, er altid et rart sted at opholde sig.
Giv boligen sit oprindelige udseende
I en årrække har det herskabelige look ikke været særlig in, og der har derfor ikke været et særligt stort fokus på at bevare det, når der skulle renoveres. Det er dog ved at vende nu, hvor mange har et langt større fokus på, hvordan boligen oprindeligt har set ud og gerne vil føre stilen tilbage til det.
Bor du i en ældre bolig, hvor der med stor sandsynlighed tidligere har været stuk, er det derfor oplagt, at du etablerer den igen. Stukken er på mange måder prikken over i’et, når du har været i gang med at renovere din bolig.
Slip for grimme ledninger
Når du hænger lamper og højttalere op på væggen, kan du nemt komme til at have grimme ledninger hængende i loftet eller ned langs væggen. Det er ikke pænt at se på, når du har gjort dig meget umage med resten af boligen.
Nogle former for stuk er hule, så det er muligt for dig at gemme en ledning indeni den. Dermed får du løst dit grimme ledningproblem på en smuk og enkel måde.
Sådan vælger du den rigtige stuk
Smag kan ikke diskuteres. Hvilken stil din stuk skal være i, er derfor helt op til dig. Derudover er der dog nogle mere generelle overvejelser, som du kan gøre dig. I dag kan du typisk vælge mellem stuk i gips og plast. Selv fagmænd kan dog have svært ved at kende forskel på de to, når de først er sat op.
Her hos BAUHAUS fører vi stort set udelukkende stuk i polystyren. Det gør vi, fordi det er nemt for dig som gør-det-selv mand eller kvinde at sætte det op selv. Polystyren er et meget let materiale i forhold til gips. Det gør det nemt for dig at placere det i loftet.
En anden fordel ved denne form for stuk er, at det ikke koster lige så mange penge. Gipsstukken er i sig selv dyrere end polystyren. Derudover skal du også typisk have en stukkatør til at sætte den op for dig, fordi det er for svært for dig at håndtere den tunge gips på egen hånd.
Derudover er det nemmere at skabe polystyrenstuk, der er hul. Det giver dig et sted, hvor du kan gemme ledninger til for eksempel lamper og højttalere.
Sådan maler og vedligeholder du en stuk
Når du skal til at male eller restaurere en nuværende stuk, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer, om den er pæn nok til, at den er besværet værd. Mange stuk er blevet malet over mange gange, og det kan derfor være, at detaljerne helt er forsvundet fra dem. I det tilfælde kan det være det bedste, at du tager den ned og køber en ny her på siden.
Er stukken i god stand, er det vigtigt, at du fjerner den gamle maling, inden du påfører en ny. Er stukken kalket, skal du tage en svamp med lunkent vand og en blød børste. Det er nok til at fjerne kalken.
Er stukken malet, kræver det lidt længere tid og lidt skrappere midler end vand. Er den malet med plastmaling, kan du smøre et tykt lag af tapetklister udenpå stukken. Det kan du enten dække med folie eller med et lagen. Bruger du folie, skal det sidde i 24 timer, og du skal derefter fjerne tapetklister og maling med en blød børste.
Bruger du et lagen, skal det sidde i 48 timer. Derefter vil både tapetklister og maling af sig selv følge med af, når du fjerner lagnet.
Et rum i oprindeligt stil er rart at være i
Når der er tænkt over alle detaljer i et rum, og det er ryddet for forskellige former for stilforvirring, bliver det langt rarere for dig at opholde dig i rummet. Derfor er det oplagt, at du tænker over alle detaljerne i forbindelse med en renovering af din ældre bolig.
Når du har fundet den form for stuk, som du gerne vil have, kan du vælge mellem at få den leveret direkte til din dør eller at afhente den i et af vores varehuse. Den sidste løsning kalder vi Click and Collect. Den giver dig mulighed for at bestille på nettet og efter bare tre timer at kunne hente dine varer nede i et af vores varehuse.
Rul op på siden og find den stuk, der vil fuldende din bolig!