Filtrer på...
-
BasicBasic græsfrø 1 kg 30 m²39,95 kr.
-
GARDOLGardol græsfrø Classic 7,5 kg 300 m²334,95 kr.
-
GARDOLGardol græsfrø Classic 1 kg 40 m²79,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Classic 7,5 kg599,95 kr.
-
Nordic GardenNordic Garden skyggegræs 5 L159,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Turbo 1 kg109,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Classic 1 kg79,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Shadow 1 kg109,95 kr.
-
Nordic GardenNordic Garden Villa plænegræs 5 L149,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø After Moss 1 kg99,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Grass Fix 1 kg109,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Shadow 0,1 kg54,95 kr.
-
GARDOLGardol græsfrø Classic 2,5 kg 100 m²159,95 kr.
-
TURFLINETurfline græskant ekstra stærk 900 x 9 cm119,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Golf 1 kg139,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Classic 2,1 kg209,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Turbo 2,1 kg249,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Eco Lawn 1 kg199,95 kr.
-
TURFLINETurfline græskant sort 900 x 9 cm39,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Grass Fix 0,1 kg44,95 kr.
-
Nordic GardenNordic Garden økologisk plænegræs 5 L239,95 kr.
-
TURFLINETurfline græskant ekstra stærk 900 x 15 cm184,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Champions Choice 2,5 kg199,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Shadow 1,9 kg269,95 kr.
-
TURFLINETurfline græskant sort 900 x 15 cm64,95 kr.
-
PROTECT GARDENProtect Garden eftersåning Trim Turbo Repair 0,5 kg79,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Classic 100 g44,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø After Moss 0,1 kg49,95 kr.
-
TURFLINETurfline rullegræs køb mellem 24-48 m²69,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø Sport 1 kg99,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø After Moss 7,5 kg829,95 kr.
-
TURFLINETurfline rullegræs køb over 288 m²34,95 kr.
-
TURFLINETurfline rullegræs køb mellem 49-96 m²59,95 kr.
-
PROTECT GARDENProtect Garden græsfrø Trim Villa Robust 1 kg159,95 kr.
-
TURFLINETurfline græsfrø økologisk 1 kg199,95 kr.
Kom godt fra start med den nye græsplæne
Anlægger du ny have eller græsplæne, er det vigtigt at komme godt fra start. Det er fristende blot at så græsfrø med det samme, men fald ikke for fristelsen. Du kan lige så godt gøre det gennemført, for selv om det giver ekstra arbejde her og nu, bliver resultatet så meget bedre til sidst.
Først og fremmest skal jorden løsnes. Bedste resultat opnås ved gravning, pløjning eller fræsning. I samme ombæring skal alle former for sten, trærødder og affald også fjernes. Er jorden meget svær, kan der tilføres sand, og er jorden omvendt sandet, kan det være gavnligt at tilføre ekstra muld. Brug en fræser til at blande det op.
Ofte vil der opstå bløde huller hist og her. Du opdager dem bedst, hvis du ganske enkelt træder hele området til. Det tager tid, men der findes ingen genveje. Fyld efter med jord, hvor det behøves, så det færdige resultat er jævnt og pænt. Afslutningsvis kan du trække en stor planke, stige eller anden lang genstand hen over området, så det rettes af. Riv efter med en rive, hvis der er behov for udjævning hist og her.
Nu mangler du blot at gøde jorden. Om du bruger almindelig kunstgødning eller en organisk variant er ikke så afgørende for resultatet. Uanset hvad du foretrækker, finder du et bredt udvalg af gødningsprodukter hos BAUHAUS. Efter endt gødskning er området klar til græs.
Græsfrø eller rullegræs?
Det er i dag ret almindeligt at skyde genvej med rullegræs, når en ny plæne skal etableres. Dels er det hurtigt, og dels sikrer det også, at plænen hurtigt får fat, bliver ensartet og er modstandsdygtig næsten med det samme. Prisen for rullegræs afhænger i høj grad af, hvor stor plænen skal være. Jo flere kvadratmeter du anlægger, desto billigere er prisen pr. kvadratmeter. Helt billigt er det ikke, men det er hurtigt og effektivt. Levering er gratis, og sammen med fragtmanden aftaler du et specifikt leveringstidspunkt. Sørg for at være klar, når rullegræsset leveres, og hav eventuelt et par hjælpere på stand by. Græsset skal nemlig udlægges ret hurtigt og helst inden 8 timer. I dagene efter udlægning skal der vandes rigeligt, så rødderne lige kan få fat og blive selvforsynende.
Den billige og lidt mere langsommelige løsning er selvfølgelig at så græsfrøene selv. Udvalget af græs hos BAUHAUS rummer flere forskellige valgmuligheder. Nogle græsser er mere hårdføre end andre, nogle egner sig bedst til tæt, løbende klipning osv. Læs beskrivelserne for de forskellige sorter, og tag også gerne BAUHAUS med på råd, før du beslutter dig. Såning af græs kan ske i perioden april til oktober, men pas på, for de nye græsfrø er skrøbelige og tåler ikke udtørring de første uger. Mest optimalt er det at vente til september, hvor jorden stadig er varm, men mere fugtig end i sommermånederne.
Har du ikke en såmaskine, skal du være omhyggelig med at få frøene spredt jævnt. Del for eksempel området ind i nogle felter, og del græsfrøene op i samme antal portioner – en portion til hvert felt. Så er det lettere at få dem fordelt ligeligt. Så evt. både på kryds og tværs, så fordelingen bliver endnu bedre. Efter såning rives frøene lidt ned i jorden, og der kan med fordel tromles, så jordfugtigheden bedre bevares.
Planlæg, og tænk fremad
Nu er græsplænen ganske vist anlagt, men der er stadig et par ting at gøre – som du eventuelt kunne have gjort på forhånd. Mange anlægger i dag en græskant, som består af kraftig plast. Se eventuelt produktet i kategorien ovenfor. Produktet fås på ruller og graves ned rundt i kanten af græsplænen. Det sikrer, at græsset ikke er så tilbøjeligt til at brede sig, men bibeholder en pæn skarp afgrænsning.
Flere og flere anskaffer sig i dag en robotplæneklipper, og er det en tanke, du også går med, kan du lige så godt forberede græsplænen til det. Robotten kræver nemlig, at der lægges en styreledning ned rundt langs kanten af plænen. Ledningen kan du med fordel få lagt ned sammen med græskanten, så du sparer dobbeltarbejdet.
Almindelig vedligeholdelse af plænen
Forhåbentlig fik din nye græsplæne godt fat før vinteren, og det kommende forår er din græsplæne formentlig rigtig flot. Nu skal den blot holdes ved lige. Hovedparten af anstrengelserne handler først og fremmest om plæneklipning. Bruger du en traditionel plæneklipper med sideudkast, skal du være opmærksom på, at det afklippede græs kan samle sig i dynger. Det er næsten umuligt at undgå, men græsset nedenunder bliver kvalt, hvis det afklippede græs ligger der for længe. Derfor er du nødt til at slå plænen ganske ofte, så dyngerne spredes og flyttes. Alternativt kan du bruge græsopsamler eller bioklip.
Mange undlader at gøde plænen, fordi den så vokser hurtigt med endnu mere græsslåningsarbejde til følge. Og her må du vælge. En flot grøn græsplæne får du som regel kun, hvis du gøder, men det giver så lidt mere arbejde.
Hold også løbende øje med optræk til mos i græsplænen. I sortimentet af ukrudtsmidler har vi blandt andet en mosfjerner, som du kan bruge til at stoppe eventuelle angreb. Får mosset for alvor fat, kan det blive nødvendigt at bruge en mekanisk mosfjerner.
Der er lidt delte meninger om, hvorvidt du bør kunstvande. Faktum er dog, at der kan være sommerdage, hvor du må vælge mellem at kunstvande eller at få en lettere afsvedet plæne.