Filtrer på...
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Pro 5758.999,00 kr.
-
WEBERWeber Smokey Joe Premium kulgrill sort Ø37 cm699,95 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Pro 225.499,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpiller Signature 9 kg189,95 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Master-Touch GBS E-5750 Ø57 cm1.999,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Pro 78011.999,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Ironwood 88515.999,00 kr.
-
WEBERWeber træpiller SmokeFire bøgetræ 8 kg179,95 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Master-Touch GBS Premium E-5770 Ø57 cm2.499,00 kr.
-
BUSCHBECKBuschbeck bålgrill Sioux med brændedepot Ø80 cm4.199,00 kr.
-
BROIL KINGBroil King træpillegrill Regal 40011.999,00 kr.
-
WEBERWeber træpiller SmokeFire æbletræ 8 kg179,95 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Go-Anywhere759,95 kr.
-
WEBERWeber træpiller SmokeFire kirsebærtræ 8 kg179,95 kr.
-
TRAEGERTraeger træpiller kirsebær 9kg189,95 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Summit Kamado E6 Ø61 cm8.999,00 kr.
-
WEBERWeber træpiller SmokeFire elletræ 8 kg179,95 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Ironwood XL sort20.999,00 kr.
-
CobbCobb kulgrill Premier Air Deluxe Ø32 cm1.499,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Original Kettle E-5710 sort Ø57 cm1.899,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Original Kettle sort 57 cm1.999,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Timberline 85014.999,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Master-Touch GBS C-5750 grå Ø57 cm2.499,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Ironwood 65014.499,00 kr.
-
OUTDOORCHEFOutdoorchef kulgrill Kensington 570 C Ø75 cm2.899,00 kr.
-
TRAEGERTraeger pillespand 9 kg429,95 kr.
-
BROIL KINGBroil King træpillegrill Regal 50013.999,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Original Kettle E-4710 sort Ø47 cm1.499,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Timberline L33.999,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Master-Touch GBS C-5750 blå Ø57 cm2.499,00 kr.
-
TRAEGERTraeger træpillegrill Ranger4.999,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Ranch Kettle Ø96 cm11.000,00 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Smokey Joe Premium grå 37 cm699,95 kr.
-
TRAEGERTraeger fronthylde Pro 575/Ironwood 650849,95 kr.
-
WEBERWeber kulgrill Smokey Joe Premium blå 37 cm699,95 kr.
Er kuglegrillen det bedste valg blandt de forskellige typer kulgrill?
Valget af grill er i høj grad blevet et ”religionsspørgsmål” hos danskerne, men faktum er nok, at der kan laves rigtig lækker mad på snart sagt enhver type grill, hvis du er en god grillmester. Når det så er sagt, er der trods alt en række forskelle, som kan være værd at bide mærke i.
Der findes et utal af mærker og varianter af grill, men i denne gennemgang har vi valgt at inddele dem i tre hovedtyper:
- Den åbne kulgrill
- Den lukkede kulgrill
- Kuglegrillen
Den åbne kulgrill er en nem løsning til pølser og hakkebøffer
Den åbne grill er som regel den billigste variant af grill. I supermarkedet kan du sågar købe en åben grill til en 20’er. Den består af en foliebakke med ”indbygget” kul og optænding. Grillen er forsynet med en tynd metalrist eller måske snarere et metalnet. Den fungerer ikke særlig godt! De fleste erfarer, at den kan være ganske svær at få tændt op i, og lykkes det, er næste problem at opnå en jævn varme over hele arealet. Kødet ligger millimeter over kullene, så der er frit valg mellem branket eller råt kød.
Selv om grillbakken i princippet er en åben grill, er der dog ingen grund til straks at kassere alle åbne grill. En god kassegrill fås eksempelvis til få hundrede kroner, og her er der typisk mulighed for at højdejustere den robuste grillrist og dermed skabe en passende stegevarme. Det fungerer rigtig godt, og kassegrillen har den yderligere fordel, at det er let at komme til kullene og flytte rundt på dem, hvis varmen skal justeres.
Den åbne grill varmer dog kun fra undersiden, og skal man stege kylling eller større stykker kød, er det ikke optimalt. Det er svært at opnå en passende kernetemperatur uden at branke ydersiden. Forholdsvis flade stykker kød som hakkebøffer eller pølser kan til gengæld sagtens tilberedes på åben grill.
Selv om de fleste åbne grill er relativt billige, er det bestemt ikke prisen, der definerer den åbne grill. Eksempelvis har danske Eva Solo designet nogle meget flotte og næsten skulpturelle grill, som fungerer efter samme princip. Prisen er ret høj, men de oser af dansk design i høj klasse.
Den lukkede kulgrill er bedst, når varmen skal fordeles bedre
Til større stege og kødstykker er den lukkede kulgrill bedre egnet. Den holder på varmen, så kødet varmes op fra alle sider. Det gør det lettere at opnå den korrekte kernetemperatur, selv om grillen varmer en smule mindre nedefra.
Her må du så til gengæld døje med et varmt låg. Nogle lukkede grill har dog et hængslet låg, og det kan være en fordel. Andre har i stedet en holder til låget, så der er et sted at gøre af det, uden at nogen kommer til at brænde sig på det.
Kuglegrillen – efter forbillede fra den populære Weber
Kuglegrillen er egentlig blot en variant af den lukkede kulgrill som nævnt ovenfor. Det er ikke mange, der ved det, men kuglegrillen er faktisk oprindeligt Webers opfindelse, som stammer helt tilbage fra 1952. Det er naturligvis også årsagen til, at Weber den dag i dag har mange forskellige modeller på markedet.
I dag fås kuglegrill dog også fra en lang række andre mærker, men i et eller andet omfang er der altså tale om kopier af Webers oprindelige idé. De fungerer dog i princippet alle udmærket.
Vælger du en Weber-model, kan den måske være lidt dyrere, men kvaliteten er typisk også en tand højere end de fleste. Det blev i hvert fald konklusionen, da Forbrugermagasinet Tænk for år tilbage testede en række kuglegrill. Her løb Weber nemlig med sejren som bedste grill.
Den besværlige kulgrill, men med sin helt egen charme
De fleste eksperter mener ikke, at der rent smagsmæssigt er den store forskel på maden fra en kulgrill og en gasgrill.
Selvfølgelig kan det smages, hvis kulgrillen fyldes op med lige dele optændingsblokke og grillkul, og kødet straks lægges på, men ved korrekt brug er det først og fremmest varmen, der tæller.
Det kan derfor ikke overraske, at den travle, danske familie i stigende grad fristes til at foretrække gasgrillen, som er hurtigere og mere effektiv. En del kul-entusiaster nævner dog i den sammenhæng forsigtigt, at grill-oplevelsen er en helhedsoplevelse, og at det ikke nødvendigvis er negativt, at ting tager tid. Hvis effektiviteten var vigtig, var det måske lettere at putte stegen i ovnen i stedet.
Grill handler med andre ord også til dels om at være lidt primitiv og komme tilbage til naturen. Og det er her kulgrillens forcer måske er mest tydelige. Der skal arbejdes med åben ild, optænding af kullene kan drille og ingen ved helt præcis, hvornår det er spisetid. Det har sin helt egen charme, og derfor har både kuglegrillen og de andre typer kulgrill nok stadig en fremtid.
Brug grillstarter til optænding af grillkul
Der findes mange måder at få gang i grillkullene, men grillstarteren er som regel den mest sikre og effektive metode.
Start med at fylde kul i grillstarteren. Skal du grille meget og længe, skal den måske fyldes godt op, mens du i andre situationer kan nøjes med mindre mængder. Stil grillstarteren på et ikke brændbart underlag, og læg nogle tændblokke, krøllet papir eller andet brændbart under kullene. Antænd blokke eller papir, og afvent, at de øverste kul i grillstarteren bliver glødende. Det tager typisk i omegnen af et kvarters tid. Du er nu klar til at grille – men pas på, for grillstarteren er naturligvis meget varm. Det kan anbefales at bruge en kraftig handske, når kullene skal hældes i grillen.