Filtrer på...
-
G. FunderG. Funder fugekryds 3,0 mm 250 stk18,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 4,0 mm 200 stk24,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 2,0 mm 250 stk21,95 kr.
-
Flisekryds Outdoor med base 3 mm 100 stk.299,95 kr.
-
MUSTANGMustang nivellering startkit789,95 kr.
-
Baser til nivellering 300 stk. 3mm459,95 kr.
-
KNAUFKnauf gulvspartelmasse 18 kg219,95 kr.
-
KNAUFKnauf gulvspartelmasse 5 kg109,95 kr.
-
Kiler til nivellering 300 stk.589,95 kr.
-
MUSTANGMustang nivellering startkit 2 mm inkl. baser, kiler og tang789,95 kr.
-
Flere valgmulighederFlisefugekryds hvid flere str.Fra 18,95 kr.
-
HekaHeka flisekryds/flisefit 6+7mm79,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 5,0 mm 200 stk29,95 kr.
-
HekaHeka flisekryds/flisefit 2+3mm79,95 kr.
-
MUSTANGBaser til nivellering 2 mm 300 stk.459,95 kr.
-
KNAUFKnauf quickspartel reparationsmasse 5 kg89,95 kr.
-
EskimoEskimo flisekiler træ 11x7x0-8,5 mm 250 stk149,95 kr.
-
HekaHeka flisekryds/flisefit 4+5mm79,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 10,0 mm 100 stk44,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 6,0 mm 200 stk29,95 kr.
-
G. FunderG. Funder fugekryds 8,0 mm 150 stk64,95 kr.
Nivellering
Skal du lægge fliser? Eller måske nyt betongulv? Så er det vigtigt, at underlaget bliver helt jævnt og plant, så du får et pænt resultat. Dette kan du lettere sikre dig ved hjælp af nivellering. Men hvad er nivellering , og hvordan fungerer det?
Nivellering betyder, at du udjævner forskellene og dermed sikrer et ensartet niveau over hele gulvet eller væggen. Hvis du for eksempel skal have træ oven på et betongulv, skal træet kunne lægges fuldstændig jævnt. Dette sikrer du ved at nivellere dit betongulv forinden med spartelmasse . På den måde vil træet ikke vippe, og gulvet begynder ikke at knirke højt eller gynge, hver gang du går på gulvet.
Nivellering fungerer ved, at du bruger en vaterpas eller afstandsmåler til at måle højdeforskellene på underlaget. Herefter påfører du spartelmasse på de steder, hvor eksempelvis fliserne skal være. Her er det vigtigt at arbejde hurtigt og præcist, så du undgår, at massen tørrer, før du er færdig.
Hos BAUHAUS kan du finde et godt udvalg af produkter til nivellering og fliselægning. Du finder blandt andet spartelmasse, flisekryds, kiler og fugekryds i forskellige størrelser og farver. Bestil online, og afhent nemt dine produkter ved hjælp af Click & Collect .
Nivellering af gulv: Sådan gør du
Når du skal i gang med nivellering af gulv, er det vigtigt, at området først og fremmest er rent. Så har du de bedste betingelser for at undersøge, om gulvet er plant. Derudover er det vigtigt, at undergulvet er helt jævnt – hvad end du skal nivellere betongulv, flisegulv eller trægulv.
1. Rengør gulvet: Første skridt i processen er derfor at rengøre gulvet grundigt. Her er det en god idé at bruge en våd- og tørstøvsuger, inden du blander en smule vand med ammoniak og rengør gulvet. Det vil give dig et fedtfrit gulv, som gør det lettere for spartelmasse, grundmaling og nivelleringsprodukter at hænge ved.
2. Udfyld huller og revner: Når gulvet er rent og tørt, skal du sikre dig, at der ikke er huller eller revner i gulvet. Er der det, skal du udfylde manglerne med enten spartelmasse eller mørtel, som bagefter skal tørre i mindst 48 timer.
3. Tjek, om dit gulv er porøst: Dernæst skal du undersøge, hvor porøst gulvet er. Det vil sige, hvor meget væske og fugt, gulvet absorberer. Dette tjekker du ved at hælde en lille smule vand ud på gulvet. Hvis dit gulv inden for et minut opsuger vandet, vil det betyde, at du har et porøst gulv, og så skal gulvet have hærdende primer eller grundmaling. Primeren eller malingen skal bagefter hærde i 48 timer, inden du begynder med spartelmassen.
4: Sikr dig et jævnt gulv: Nu skal du sikre dig, at gulvet ligger plant og i vater. Er gulvet ujævnt, skal du justere højden ved de forskellige områder. Her skal du bruge smalle, lige trælægte. Læg trælægterne med den smalle side på gulvet. Er der mere end 0,5 cm forskel på trælægterne, skal du jævne gulvet ud med spartelmasse.
Sådan bruger du fugekryds
Flise- og fugekryds er vigtige redskaber, når du nivellerer og skal have lagt fliser. Det er nemlig små plastik- eller trækryds, som du placerer mellem fliserne for at sikre, at fugerne er ensartede i bredden, og at fugerne flugter med hinanden. Det gør det nemmere at lægge fliserne præcist og sikrer, at der er plads til fugebåndet, når fliserne er lagt. Dermed får du et ensartet og flot slutresultat.
Når du skal bruge flisekryds, kan du vælge mellem to slag: kryds X og kryds T. Den første, kryds X, skal skabe et ens mønster, mens kryds T bruges til fliser, der ligger forskudt. Dernæst kan du vælge at sætte dem på to forskellige måder:
Presse flisekrydset ned i fugen: Ved denne metode presser du flisekrydset ned i fugen der, hvor fliserne mødes. Det vil sige, at du placerer krydset mellem fliserne, inden du lægger de næste to. Sørg for, at fliserne går helt op til krydset. Brug også flisekryds i hjørner.
Fliser på højkant: Den anden metode er, at du sætter flisekrydset på højkant i fugen om krydset, hvor fliserne mødes. Det vil sige, at kun det ene ben stikker ned i fugen. Denne metode gør det lettere for dig at fjerne flisekrydsene, når klæbemassen er tør.
Ved begge metoder skal fliserne sidde helt lige, og mellemrummene skal være helt ens. Når du er færdig med at sætte fliser op, fjerner du dine flisekryds, og lader væggen eller gulvet tørre natten over.