Undgå oversvømmelser med en regnvandsfaskine
Hvad er en regnvandsfaskine?
Hvem bør overveje at få en faskine?
Relaterede produkter
Hvor stor en faskine har jeg brug for?
Hvad koster en sivebrønd?
Sådan laver du en god faskine
Der skal søges om tilladelse hos kommunen, inden du går i gang med projektet, og det er for det meste en ren formalitet, der nemt og hurtigt kan klares online. Der findes dog kommuner, hvor du ikke må etablere en faskine, hvis du har tag og tagrender i kobber, bly eller zink, så det er værd at undersøge først. I samme omgang kan du undersøge, om din kommune er én af dem, der giver tilskud til etableringen
Vær opmærksom på placeringen. Faskinen skal ligge mindst to meter fra huset, og gerne fem, hvis der er kælder. Vær også opmærksom på, om der er fald væk fra huset.
Lodrette siveflader er alfa og omega for, hvor hurtigt faskinen kan komme af med vandet igen. Derfor kan det give god mening at halvere blokkene med en sav og opstille dem i forlængelse af hinanden, så der kommer større flade med jordkontakt. Du kan også få faskiner, der er designet til formålet.
Grav hullet, så det passer med faskinens bredde - og 20 centimeter ekstra. Regn med, at du skal godt 130 centimeter ned, så du rammer en frostfri dybde. Der skal gå et kloakrør fra sandfanget og over til din sivebrønd, og her er det en god idé med et fald på to centimeter per meter. Overvej at gemme græstørvene, så du nemt kan genetablere haven
Har du en plastikfaskine, skal du lægge det medhørende fibernet ud, inden du sænker faskinen ned. Sav ud i faskinen, så der er plads til at stikke dit rør ned. Hvis det passer bedre, kan du også stikke røret ind i siden. Dæk grundigt til med nettet. Er det en Plastmo-faskine, skal den bare i jorden og forbindes med de medhørende rør, der skal trækkes seks centimeter ud.
Tomrummet rundt om faskinen fyldes op med sand, og herefter fylder du jord ovenpå. Kig i sandfangsbrønden fra tid til anden, og det er cirka dét, der er af vedligeholdelse med din sivebrønd - ligesom med en kloaktilslutning.