Spireahækken - Alt om såning og pasning
Du kan dog godt have en Spireahæk som klippet hæk, men så skal du vælge varianten Vanhouttei eller Buketspirea, som den hedder i mere mundrette gloser. Den er mere hårdfør og bedre rustet til at blive klippet til.
Relaterede produkter
Sådan sår du din egen Spireahæk
Pasning, plejning, klipning og beskæring af Spirea
Det særlige ved en Spireahæk er, at den blomstrer, og hvis du har valgt en blomstrende hæk fremfor en anden, er det nok fordi, du synes, det er smukt, når den blomstrer. Hvis det er rigtigt, er du nok også interesseret i, at Spireahækken blomstrer igen året efter. Hvis den skal kunne det, må du først klippe den, efter den har blomstret. Ellers har den ikke mulighed for at danne blomsterknopper igen.
Det er som sagt lidt en udfordring at klippe din Spireahæk, så den ikke hænger, for det er nu engang sådan, den vokser. Men som tommelfingerregel siger man, at en hæk skal klippes før sankthans. Det er dog før, at hækken har blomstret, og klipper du den der, kan din hæk ikke blomstre i samme grad, hvis overhovedet, og du får ikke samme liv i den, som hvis den får lov til at vokse naturligt.
I nogle tilfælde vil en Spireahæk, der bliver klippet ofte, blive bar forneden ved jorden. Dertil skal du klippe de tykkeste grene nede ved jorden, og gøre det i starten af året omkring januar og februar. Efterfølgende kan du klippe hækken på siden, som man gør ved alle hække, ligesom du vil. Det skal du faktisk gøre inden sankthans, hvis det er en hyppigt klippet Spireahæk, du har.
Det giver nemlig hækken mulighed for at optage lys og sætte skud i jorden, som med tiden vil give dig en endnu flottere og tættere hæk.