Sølvfisken - uønsket gæst på badeværelset
Hvad er sølvfisk?
Hvor kommer de fra?
Relaterede produkter
Hvad spiser de?
Hvordan bekæmper jeg dem?
Hvordan forebygger jeg sølvfisk?
Først og fremmest bør du tage det til efterretning, hvis du har mange sølvfisk. Det kan nemlig være et tegn på, at du har det for fugtigt i huset, og du bør især være på vagt, hvis de begynder at vise sig udenfor vådrummene. Altså, et par stykker i bryggers og badeværelse er ikke noget at tage på vej over, men du bør undersøge situationen nærmere, hvis du har mange.
Som sagt er fugt og varme det vigtigste at forholde sig til, og her bør du sætte ind, hvis du vil være sølvkræene kvit. Er dit badeværelse meget fugtigt, kan du overveje, om du skal have noget ventilation. En ventilator, eventuelt med hygrostat, kan være med til at holde luftfugtigheden lidt nede i dine vådrum, men ellers kommer du rigtig langt med at lufte godt ud. Gerne tre gang om dagen af ti minutters varighed. Det får også temperaturen på dit badeværelse ned.
Døjer du meget med sølvfiskene, kan du også sørge for at tørre godt op efter dig, når du har været i bad. Giv brusekabinen en tur med svaberen, tør gulvet grundigt, og overvej, om du skal tørre dine håndklæder udenfor badeværelset.
Det siges også, at de små dyr er meget følsomme overfor dufte, og især citron, laurbær, lavendel og nelliker skulle virke frastødende på de små drønnerter.
Herudover kan du med fordel støvsuge alle revner og sprækker grundigt og herefter fylde dem ud med fugemasse. Så får sølvfiskene sværere ved at slå sig ned.
Endelig kan det gøre underværker med en grundig rengøring. Hvis du kommer i bund med krummer, sæberester og skæl, og alle de andre ting, der kan friste sølvfisken, kan du slippe af med den. Du bør dog være varsom med gulvvasken, da fugt som sagt også er en af de vigtigste faktorer med sølvfisk.