Bestil julegaver senest d. 19. december kl. 19.00 for levering inden jul – Gælder kun lagervarer.

Melmøl: Hold dit hjem frit for melmøl


Melmøl er en type møl, der går i dine fødevarer. Her lægger de deres æg, og når larverne bliver klækket, spiser de af din mad. Dette gør din mad uspiselig for mennesker, og dermed forvolder de altså stor skade på dine fødevarer.

Melmøl er grå sommerfugle, og de bliver tit forvekslet med tofarvede frømøl. Melmøl og frømøl er mindre udbredte end eksempelvis pelsmøl og klædemøl, der lægger sine æg i dine møbler og klædeskabe.

Men selvom de ikke er meget udbredte i Danmark, så lever de her. Og det er ikke sjovt at få melmøl og deres afkom i sine skuffer og skabe med mad.

Derfor er det vigtigt, at du forebygger, så melmøl og andre skadedyr får så dårlige betingelser for at indtage din mad som muligt. Men er skaden sket, kan du heldigvis selv komme problemet til livs. Du får svar på, hvordan du forebygger samt slipper af med melmøl herunder.

Sådan forebygger du angreb fra melmøl


Det vigtigste du kan gøre for at undgå, at der kommer melmøl i din mad, er, at du opbevarer det godt og sikkert. Du skal bruge tætlukkede beholdere, for her kan melmøl ikke kommer igennem. Larver fra melmøl kan godt kravle gennem små åbninger i de pap- og papiremballager, som eksempelvis mel og havregryn kommer i. Men hælder du det i en forseglet beholder, kan de ikke. 

Hvis du tilmed sørger for, at der altid er rent og pænt, så har melmøl endnu dårligere betingelser for at indtage dit køkken. Rester af mel, gryn og müsli er med til at lokke melmøl til. Sørg for at støvsuge og rengøre skabe og skuffer fra tid til anden. Så er du sikker på, at der ikke ligger lokkemad uden for dine beholdere. 

Der findes også såkaldte melmølfælder, som du kan sætte op. Det er en rigtig effektiv måde at forebygge på.

Melmøl kommer i de fleste tilfælde ind i hjemmene via de fødevarer, du køber. Det er altså sjældent, at et melmøl flyver ind og lægger æg i din mad. Netop derfor er det så vigtigt, at du opbevarer din mad i forseglede bokse. Hvis du er uheldig at have melmøl med hjem, så forbliver problemet isoleret.

Det er trods alt bedre at kassere en omgang mel eller havregryn end samtlige tørre fødevarer i dit køkken. 

Relaterede produkter

Hvis skaden er sket: Sådan slipper du af med melmøl

Hvis du har mistanke om, at du dine fødevarer er inficerede med melmøl, så er det bedre, du er på den sikre side. Og med det mener vi, at du skal kassere dine fødevarer.

Det er lidt samme procedure, som når du forebygger. Ud med alt det, du kan se eller mistænker, der er eller har været melmøl i. Derefter skal du gøre grundigt rent, og al den resterende mad skal du have over i forseglede bokse. 

Vær påpasselig med at bruge for meget vand, når du rengør. Det kan faktisk have den modsatte effekt, da larverne fra melmøl har godt af vand. Men det kræver først og fremmest, at melmøllene overlever rengøringen.

Hvis melmøllene kommer tilbage, skal du i gang med at undersøge, hvad der kan være skyld i det. Har du for nyligt købt en bestemt type fødevare? Så kan det være der, at både svaret og problemet ligger. 

Det kan også være, du er ekstra uheldig. Måske bor der melmøl bag dine skabe, i emhætten eller alle mulige andre steder i og omkring dit køkken. Her kan det være nødvendigt, at du bruger gift, men det er som absolut sidste udvej. 

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto