Isolering af krybekælder: Det skal du vide

En krybekælder er noget, du finder i mange huse fra 60’erne og 70’erne. Det er ikke en egentlig kælder, som du kan bruge til særlig meget. Den har en særlig funktion, og det er at holde din bolig tør og fri fra fugt, der kommer op fra undergrunden. I en krybekælder er der riste, hvorigennem der strømmer vind og dermed danner ventilation. De må ikke være dækket til, for ellers kan der blive meget fugtigt i krybekælderen. Det medfører en øget chance for, at der opstår skimmelsvamp og andre skavanker, som et fugtigt miljø kan skabe.

Du kan læse mere om indeklimaet i din bolig her.

Netop det, at der strømmer luft ind i kælderen, kan betyde, at du døjer med træk og kulde i din bolig. Hertil kan det være fristende at efterisolere krybekælderen. Det skal du være meget påpasselig med at gøre, for netop det kan resultere i, at du får problemer med fugten. Det kan i værste fald føre til råd og skimmelsvamp i krybekælderen og dit hjem.

Du må ikke isolere din krybekælder


Så er det sagt, og det er med god grund. Der skal virkelig ikke meget til, før indeklimaet i din krybekælder bliver påvirket i en sådan grad, at det kan føre til fugtskader og skimmelsvamp. Hvis den er helt glad med træk og kulde, er en løsning at anlægge et nyt terrændæk samt nedlægge krybekælderen.

Det betyder, at du skal have fjernet gulvet og støbt et nyt lag, hvor gulvet igen skal lægges på. Et terrændæk består af forskellige lag: Et kapillarbrydende lag, et isoleringslag og et betonlag. Oven på lagene vil du så anlægge det nye gulv. Dette er en dyr og krævende løsning. Det er ikke noget, du selv kan gøre, men det er noget, der kan komme dit problem med træk og kulde til livs.

Hvis din krybekælder er efterisoleret – enten af dig selv eller dem, der boede i dit hus før – er der som nævnt en risiko for, at der vil gå fugt, skimmel og råd i værket på et tidspunkt. Dette kan du afhjælpe, hvis du får installeret forbedret ventilation i krybekælderen. Det vil i nogle tilfælde være nok til at holde fugten ude. Her anbefaler vi, at du spørger en fagmand til råds, så I sammen kan finde ud af, hvad der er bedst for netop din bolig og din krybekælder.

Relaterede guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto