Bestil julegaver senest d. 19. december kl. 19.00 for levering inden jul – Gælder kun lagervarer.

Indvendig isolering: Hvordan kan det gøres? 

Hvis du skal efterisolere dit hus, anbefaler vi altid, at du isolerer det udefra. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er det næstbedste alternativ at isolere dine vægge indefra. Dog kræver det, at du får professionel hjælp, da arbejdet med isolering af dine indvendige vægge ikke er noget, du selv må eller kan give dig i kast med. 

Hvis du er så heldig, at der er hulmur i din bolig, kan du dog slippe for det mest besværlige og dyreste af arbejdet. Det er nemlig meget nemt og billigt at lave hulmursisolering, og så er det en effektiv måde at hjælpe din bolig med at holde på varmen.  

Desværre er det ikke alle huse, der har en hulmur. Du kan også være uheldig, at dit hus har hulmure, som er isolerede i forvejen. Hvis det ikke er nok til at holde varmen inden døre, skal du efterisolere. 

Hvis du ikke må isolere udvendigt på grund af diverse bestemmelser, lokalplaner eller husets bevaringsværdi; hvis dit hus er konstrueret med et for lille tagudhæng, som du også skal ændre, før du kan isolere udvendigt; eller hvis du blot ikke ønsker at ændre på din boligs facade, er det en omgang indvendig isolering, du skal have udført, hvis du vil holde bedre på varmen. 

Indvendig isolering: Det skal du vide 


Alfa og omega, når du efterisolerer indefra, er, at du får etableret en helt tæt dampspærre på den varme side af isoleringen. Det vil sige mellem isolering og gipsplader for eksempel. Hvis du ikke formår det, vil varme og fugtig luft trænge lige ind i isoleringen og ind til ydervæggene. Her vil den varme luft blive mødt af kold luft, og i fint samspil vil de to danne kondensvand. Kondensvand er som bekendt 100% fugt, og det er altså guf for mug og skimmelsvamp. 

Din væg vil af nævnte årsag hurtigt blive inficeret af skimmelsvamp, og det kan betyde, at du skal have pillet alt isoleringen ud og genopbygget væggen. Det er altså ikke noget, nogen ønsker. Derfor er en dampspærre så vigtig. Læs mere om dampspærre her

Den vel nok største ulempe ved indvendig isolering er, at den optager en del af beboelsesarealet. Når du isolerer indvendigt, bliver dine indvendige vægge tykkere, og det kræver plads. Dermed er der mindre plads at ”bo på”. Det kan også betyde, at dine vinduer bliver dybere, og dermed kommer der mindre lys ind i dit hjem. 

For at undgå dette kan du nøjes med at isolere i de rum, der har mest brug for det. Hvis du har nogle rum i din bolig, der er særligt kolde, kan du vælge at isolere dem indvendigt og se, om det har en gavnlig effekt på resten af hjemmet. 

Relaterede produkter

Sådan bliver indvendig isolering udført 


Du kan selv udføre mange opgaver i hjemmet uden at være uddannet håndværker eller erfaren handyman. Indvendig isolering af din boligs vægge er dog ikke en af dem. Du skal have fat i professionel hjælp eller selv være professionel, hvis du skal give dig i kast med at isolere indenfor. 

Typisk vil håndværkeren bygge et skelet af enten træ eller stål, som en gipsvæg skal konstrueres udenpå. Isoleringen bliver sat ind mellem træ- eller stålskinnerne i konstruktionen, og så kan håndværkeren vælge enten at placere dampspærren en tredjedel inde mellem isoleringen eller helt ude ved gipspladerne

Fordelen ved at placere dampspærren længere inde er, at dampspærren er beskyttet mod eventuelle flytninger af ledninger og kontakter. Det er dog vigtigt, at der bliver holdt godt øje med, om der opstår huller undervejs i konstruktionen, da det er noget sværere at udskifte en dampspærre, der ligger længere inde i væggen, end den der ligger yderst. 

En dampspærre, der ligger tæt på ydervæggen, er nemmere at opsætte, men den er også mere sårbar overfor eventuelle skader under konstruktionen. Det sker typisk, når der skal skrues i væggen eller hamres. 

Men alt dette skal du ikke tænke på, hvis du får en fagmand til at stå for at etablere indvendig isolering i dit hjem.  

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto