Bestil julegaver senest d. 19. december kl. 19.00 for levering inden jul – Gælder kun lagervarer.

Hvilken gulvbelægning er smartest på dit badeværelsesgulv?

Dine badeværelsesgulve bliver udsat for både vand, fugt og damp på daglig basis, og derfor er det vigtigt, du vælger en gulvbelægning, som er vandtæt og relativt nem at rengøre.

Hvis du ikke får lavet en gulvbelægning, som er vandtæt eller nem at rengøre på badeværelset, kan du både ende med, at der opstår svamp eller råd i fliserne eller i konstruktionerne omkring, eller at rengøringen bliver en kamp hver eneste gang.

 

I denne guide tager vi dig igennem:

  • De forskellige typer badeværelsesgulve
  • Info om tunge versus lette gulve
  • Tips og tricks

Badeværelsesgulve der opfylder forskellige behov

Et badeværelsesgulv i fliser er den mest almindelige og praktiske gulvbelægning på badeværelset, og den du finder hos langt de fleste. Fliser kan både bruges på tunge og lette gulvkonstruktioner, som vi vil gennemgå i næste afsnit. Der findes et væld af fliser i forskellige former, størrelser, mønstre og farver til dit badeværelsesgulv, og det kan være en jungle at finde rundt i. Hver især bidrager de nemlig med forskellig stil og æstetik til dit badeværelsesgulv, men de stiller også forskellige krav til rengøring.

  • Keramiske og glaserede fliser egner sig bedst til badeværelsesgulve, da deres lukkede overflade både er vandafvisende og afviser skidt og snavs på bedste vis. Derudover tåler de også kraftige rengøringsmidler, og rengøringen af badeværelsesgulvet er derfor nem og effektiv.

  • Marmor er også en populær flise til badeværelsesgulvet, men den tåler desværre ikke afkalkningsmidler. Dog kan du vælge at behandle den med voks, så den bliver mindre modtagelig for fugt, fedtstoffer og snavs. Uden en voksbehandling suger marmor nemt vand og snavs til sig.

  • Granit besidder en utrolig slidstærkhed, hvilket gør den robust over for både afkalkningsmidler og almindelig slitage.

  • Skifer ses også på mange badeværelsesgulve, selvom den egentligt ikke er egnet. Det suger nemlig nemt vand og snavs til sig, men ligesom med marmor kan du forsegle dit skifergulv, så det bliver mere rengøringsvenligt. Dog tåler skifer, på trods af forsegling, stadig ikke afkalkningsmidler.

Relevante produkter fra Bauhaus

Tunge versus lette gulve

Udover at tænke nøje over, hvilke materialer dit badeværelsesgulv skal være, bør du også nøje overveje, om gulvkonstruktionen i badeværelset skal opbygges af tunge eller lette materialer. I den forbindelse bør du alliere dig med en autoriseret håndværker, så du er garanteret, at en kommende gulvkonstruktion lever op til de specifikke lovkrav og bliver lagt korrekt.

Den tunge gulvkonstruktion består af beton, som enten støbes direkte i jorden, eller som lægges ud i enkelte betonelementer. Den lette gulvkonstruktion er derimod opbygget af lette materialer som eksempelvis krydsfiner, som lægges oven på de bærende træbjælker.

En tung og let gulvkonstruktion koster mere eller mindre det samme, når man kigger på materialer og arbejdstid, og den helt store forskel ligger derimod i, hvor stor en risiko de har for fugt- og vandskader. Tunge gulvkonstruktioner har overordnet set mindre risiko for fugt- og vandskader end lette gulvkonstruktioner på badeværelset, men da beton vejer meget, er det ikke altid muligt at benytte denne under badeværelsesgulve; det gælder især i etageejendomme.


Sådan opnår du et skridsikkert badeværelsesgulv

Keramiske fliser og natursten er typisk glatte, når de bliver våde. Det kan dog løses ved enten at vælge fliser, som har en groft struktureret overflade, der automatisk bidrager til skridsikkerhed, benytte en skridsikker gummimåtte inde i badet eller ved at give dit badeværelsesgulv en antiskridbehandling, så gulvets friktion øges.

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto