Det er desværre ikke muligt at benytte Click & Collect fra d. 26. - 31. December 2024

Hvad er fiberbeton?


Fiberbeton er et relativt nyt fænomen. Fiberbeton bruges i daglig tale som betegnelse for glasfiberarmeret beton. Fiberbeton kommer i mange forskellige varianter, hvor det især er fibrene i betonen, der er forskellige. Fiberbeton bliver brugt i stort set alle nyere bygninger, da det har en højere holdbarhed end almindelig beton

Fiberbeton kommer med forskellige fibre som glasfibre, cellulosefibre, stålfibre, plastfibre, akrylfibre, kulfibre, naturfibre samt andre typer af fibre. Som sagt er der mange forskellige varianter af fiberbeton. 

Typisk bruger man fiberbeton i byggerier for at kunne lave særlige former, uden at der er risiko for, at der opstår revner og skader i betonen. Derudover er det særdeles anvendeligt til gulve og vægge.
Fiberbeton og fibercement er ikke det samme.

Hvad er forskellen på fiberbeton og almindelig beton?


Fiberbeton er stærkere end almindelig beton. Det er den store forskel, og det er primært til sværere opgaver, hvor almindelig beton ikke står til, at man vælger fiberbeton. Fiberbeton er også et godt valg, hvis du står overfor en opgave, hvor du skal forme din beton efter særlige mål. 

Fiberbeton er let at forme, og det bliver siddende hurtigere, end almindelig beton gør. Dette gør det altså noget med elastisk, fleksibelt og taknemmeligt at arbejde med. 

Derudover er fiberbeton også godt at bruge til udendørs formål i Danmark, da det ikke er lige så sårbart overfor kulde og frostskader. Fiberbeton er bare generelt mere holdbart end almindelig beton. 

Fiberbeton bliver også brugt i større stil af private til eksempelvis bordplader. Her kan du let forme materialet og skabe den form på bordpladen, du ønsker. Det er lettere at lave sin egen bordplade i fiberbeton end almindelig beton. Desuden er materialet også lettere, og du er fri for at lave bordpladen lige så tyk, som med almindelig beton. 

Opskriften er den samme, som når du laver en bordplade i beton. I stedet skal du bare bruge fiberbeton eller almindelig beton, hvori du blander fibre. 

Det bliver også mere og mere populært med betonelementer i danske hjem. Eksempelvis ser vi, at der bliver lavet vægge og gulve i microcement, og det rå look giver en god kontrast til varmere elementer i hjemmet. 

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto