Fugeskum – Ideelt til isolering og lukning af huller og sprækker
Fugeskum: Perfekt til sprækker, små huller og isolering
Relaterede produkter
Vær opmærksom og påpasselig med fugeskum
Fugeskummets helt store fordel er også det, der gør, at du skal være opmærksom, når du bruger det. Det udvider sig meget, så snart det er ude af dåsen, og derfor er det en god idé, at du går varsomt til værks. Brug eksempelvis PU-skummet i flere etaper i stedet for at tro, at du kan vurdere hvor meget, du skal bruge, i første forsøg.
Sprøjt eventuelt noget fugeskum ud på et stykke papir og se, hvordan det udvikler sig. Det giver dig en bedre fornemmelse af, hvor meget du skal bruge den til specifikke løsning, du udfører.
Du skal også overveje placeringen af stedet, hvor PU-skummet skal bruges. Hvis PU-skummet udsættes for sollys over længere tid, bliver det til sidst nedbrudt til noget, der minder om sand og støv. Dette er endnu en af grundene til, at du ikke må bruge skummet som bærende element. Du skal altid overmale eller overdække hærdet PU-skum, så det ikke bliver nedbrudt af solen.
Vær også opmærksom på, at PU-skum suger vand til sig, som var det en svamp. Hvis du bruger PU-skum til at tætne ved vinduer eller døre, må du ikke bruge PU-skum på ydersiden, da du risikerer, at skummet suger fugt og vand, hvilket i sidste ende kan få det omkringliggende træ til at rådne eller udvikle skimmelsvamp. Dog er isoleringsskum et fremragende værktøj til at holde på varmen og dermed at isolere med.
PU-skum er også giftigt. Du skal tage dig nogle forholdsregler, når du arbejder med PU-skum. Der findes varianter af PU-skum, der er knap så giftigt, men som udgangspunkt skal du bruge handsker, beskyttelsesbriller og maske, når du arbejder med PU-skum. Isocyanat, der forekommer i bestemt typer PU-skum, er meget giftigt, og det kan end ikke en almindelig støvmaske beskytte imod. Fugeskum er desuden meget brandfarligt.