Forbedr din isolering med vindpap


Når du skal i gang med at isolere din bolig, kan du faktisk tilføje et element til din isolering, der forbedrer isoleringsevnen med 10%. Med vindpap eller anden vindspærre kan du hjælpe din bolig med at holde på varmen og holde kulden ude. 

Vindpap eller andre typer af vindspærre beskytter nemlig din isolering samt dine spær mod vind og vejr. Det vil sige, at konstruktionen er bedre beskyttet mod fugt og kulde, og det er rigtig godt for din bolig. 

Vindpap er i sig selv ikke isolerende, men i kombination med din isolering giver det en rigtig god effekt. Og netop derfor vælger mange husejere at kombinere deres isolering med vindpap eller en anden type vindspærre. 

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kan bruge vindpap i din konstruktion. 

Hvad er vindpap?


Vindpap er en vindspærre, der - du har gættet det - spærrer for vinden. Det gør, at isoleringen i din konstruktion kan isolere endnu bedre. I sidste ende betyder det, at dit hus holder bedre på varmen, og du kan spare på varmeregningen.

Isoleringsmateriale som mineraluld isolerer nemlig bedst, når luften står stille inde i selve isoleringen. Og det gør den ikke, når det blæser. Men med en vindspærre som vindpap, vil luften være mere stillestående, og det er godt for din isolering.

Derudover er der også en lavpraktisk fordel, at vinden ikke tærer på din isolering i samme grad, som hvis der ikke var sat vindpap op. Det gør altså, at du ikke skal skifte din isolering ud lige så ofte, fordi det ikke bliver slidt på samme måde.

Dog kommer det også an på, hvor høj kvalitet du vælger dit vindpap i, samt hvor det skal sidde. Hvis det er til din bolig, skal du gå efter den bedste kvalitet. Men er det lette konstruktioner som legehuse og andre skure eller lignende, behøver du nok ikke den bedste form for vindspærre. Eller den dyreste. 

Relaterede produkter

Alternativer til vindpap


Vindpap er som sagt blot en af flere forskellige typer vindspærrer, du kan vælge til at hjælpe din isolering med at holde på varmen. Der findes nemlig et væld af muligheder, og vi har listet dem herunder.

Hvilken type vindspærre du skal vælge, afhænger af konstruktionen og formålet med bygningen. Det er dog vigtigt, at du sørger for at vælge en diffusionsåben vindspærre, hvis du skal bruge den til din bolig. 

Her kan fugt, damp og kondens nemlig komme ud, så det ikke hober sig op under konstruktionen og fører til ubehageligheder som skimmelsvamp eller råd. Derfor skal din vindspærre fungere i kombination med din dampspærre

Hvilke krav er der til en vindspærre og montering af den?


Som sagt skal vindspærrer være diffusionsåbne, så de ikke lukker den fugtige luft inde i din konstruktion. Nu undlader vi at nævne alle ulemperne ved fugt i konstruktionen igen. Men det er især vigtigt i konstruktioner med lette ydervægge bestående af træ. Her vil fugt hurtigt få skabt alvorlige problemer for både isoleringen og konstruktionen.

En vindspærre er i mange tilfælde en naturlig del af den konstruktion, som bygningen er bygget med. Lette ydervægge som trævægge er typisk lavet ud fra en såkaldt 2-trins tætning. Det vil sige, at der er sat en let beklædning uden på for at stå imod regn, sne og slud. Derunder er der et hulrum, hvor der er monteret en vindspærre. Det kan være vindpap. Bag vindpap eller lignende finder du så isoleringen og indervæggen. 

Du vil derfor altid skulle montere din vindspærre mellem den yderste beklædning på lette konstruktioner og isoleringen i væggen

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto