Det er desværre ikke muligt at benytte Click & Collect fra d. 26. - 31. December 2024

Inspiration: Brug betonblokke i indretningen


Når vi taler om boligindretning og betonblokke, er det måske ikke de to ting, du først forbinder. For betonblokke er jo grå, hårde og knap så charmerende, så hvordan kan det være smart at bruge i sit hjem? Netop de hårde kanter og manglende farver gør, at betonblokke kan skabe en god kontrast og give et tocuh af det rå og upolerede. Og det er der mange, der sætter pris på. 

Læs med herunder og bliv klogere på, hvordan du kan indrette dit hjem med betonblokke.

Hvad er betonblokke?


Når vi taler om betonblokke i denne sammenhæng, er det fundablokke, vi mener. Fundablokke, eller fundamentblokke, er egentlig lavet til at gøre det nemt for byggebranchen at bygge og støbe fundamenter.

Her bliver blokkene i beton stablet, hulrum forstærket på kryds og tværs med stål, og til sidst bliver de fyldt ud med beton.

Det er hulrummene, der gør, at vi kan bruge blokkene til alt muligt andet, for det gør dels blokkene lettere og dels mere alsidige.

Fundablokkene fås i seks størrelser, der alle måler 50 centimeter i længden og 20 i dybden, mens de varierer i højden fra 15 til 39 centimeter. Priserne varierer fra cirka 14 til 30 kroner i 2019-priser.

Hvad har blokkene i beton af fordele og ulemper?


Det er netop alsidigheden, der gør, at blokkene er så populære i indretningen, for hullerne er egnet til pottemuld såvel som sko og bøger. Derudover er blokkene stærke og ikke mindst billige. Endelig tillader tidens modeluner, at der er plads til et lidt hårdt og industrielt look - især hvis udtrykket bliver blødt en anelse op.

Der er også ulemper ved at bruge betonklodserne, og det er især indenfor, at materialet kan give problemer. Beton er nemlig ikke overraskende stenhårdt, og det betyder, at du skal passe godt på, hvis du vil undgå ridser i gulvet. Endelig er hårde betonkanter og børn i tumlingealderen ikke nødvendigvis en god cocktail.

Relaterede produkter

Sådan kan du bruge betonblokke i boligen


I bund og grund er fundablokkene vor tids svar på de gode, gamle ølkasser i træ, som vi i sin tid også brugte til alt muligt andet end at slæbe rundt på øl. Eller nutidens pallemøbler.

Sengen var en klassiker, når det gjaldt anvendelsen af ølkasser, og det samme gælder fundablokkene. Her kan de lægges og stables som enten 'punktfundamenter' for en bund eller boxmadras - eller som en gennemgående flade, din madras kan ligge på. Husk for Guds skyld at sørge for, at blokkene og sengen står stabilt og bæredygtigt.

Der findes et utal af muligheder for at bygge en god reol af betonblokkene. Du kan lægge dem ned, stille dem på højkant og bruge træplader som hylder i begge konstellationer. Igen er det vigtigt at understrege, at din konstruktion bør vær sund og stabil. Du kan lime blokkene sammen med fliseklæb eller en egnet montagelim, og du bør fastgøre reolen til væggen med et godt vinkelbeslag, hvis den når en vis højde. Især hvis der er børn og fulde folk i hjemmet. Bruger du klodserne til vinreol, kan du overveje at fore hullerne lidt, så du ikke risikerer at stå i vin til anklerne, hvis du støder flasken på et sart sted.

Fundablokkene er også oplagte til skostativer, og her kan du stable dem fladt eller på højkant, så der eksempelvis er plads til støvler. Det er også oplagt at stable blokkene, så du får en kombination af bænk og skoreol.

Fundablokkene har også oplagte dimensioner til en tilværelse som tv-bord, og det er næsten ærgerligt, at DVD'erne efterhånden er udfasede, for blokkenes hulrum er oplagte til opbevaring. 

Der skal heller ikke megen fantasi til at forestille, hvordan en åben skænk eller hjemmebar kan sættes sammen i al hast.

Endelig gør blokkenes modstandsdygtighed i forhold til fugt dem oplagte til brug i badeværelset, hvor de hurtigt kan sættes sammen til en rustik reol til håndklæder eller toiletpapir.

Overvej at lime filt på undersiden af dine betonkreationer, så du ikke ridser dine gulve.

Sådan kan du bruge betonblokke i haven


Fundablokke er også mere end almindeligt praktiske til små og store projekter i haven af både permanent og midlertidig karakter.

Af de mere permanente projekter kan eksempelvis nævnes højbede, bedkanter og havemure, hvor fundablokkene også har den store fordel, at hulrummene er oplagte potter til både urter, blomster og lidt større planter.

Det er også en oplagt måde at arbejde med planter i niveauer, og har du eksempelvis et kedeligt og trist hjørne, kan du nemt bygge et bed i flere etager ved at stable og beplante fundablokke i hjørnet.

De fleksible og midlertidige konstruktioner er til gengæld dér, hvor blokkene virkelig kommer til deres ret, for du kan lynhurtigt lave ting og møbler, der lige så tjept kan pilles ned igen, når vinteren nærmer sig med faretruende hast.

Et godt pottebord, hvor du kan nusse med dine potteplanter i en behagelig arbejdshøjde, er næsten et must for haveejere med grønne fingre, og her er fundablokkene et oplagt materiale. Enten i sig selv eller i kombination med en bordplade. Hulrummene er oplagte til opbevaring af krukker og redskaber.

Udekøkkener er også nemme hurtigt at smække sammen med fundablokke og en bordplade, som du endda hurtigt og nemt kan tage ind for natten, hvis du bekymrer dig for pladens tilstand.

En bænk er også hurtigt sat sammen af et fundablokke og nogle bjælker eller lægter, du lægger på tværs, så de er fikseret i hulrummene.

Et urtebed til sæsonen kan du også hurtigt skabe af et par blokke, du sætter på rad og række, fylder med jord og urter, som du så kan pakke væk, når sæsonen slutter.

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto