Beskyt dit hjem med en vådrumsmembran


Det er ikke i alle huse, at der er krav om, at dit vådrum er udstyret med en såkaldt vådrumsmembran. Hvis I bor i et enfamilieshus i beton, skal I ikke, ifølge loven, have en vådrumsmembran installeret. Men det kan stadig være en god idé. 

Bor I en anden type hus, så skal I gøre det. Men uanset så kan det altså være en rigtig god idé at gøre. For en vådrumsmembran kan sikre jer med skader og store udgifter, hvis vand siver ned i konstruktionen og ender med at ødelægge materiale i jeres bolig. 

En vådrumsmembran er altså en ekstra sikkerhed. Læs mere herunder og bliv klogere på vådrumsmembran.

Hvad er en vådrumsmembran?


Der findes forskellige typer af vådrumsmembraner. Normalt skelner man mellem enten en flydende eller fast vådrumsmembran. Hvis den er fast, så er det en form for rulle, du ruller ud og påfører vådrumszonen. Det kan være enten som et gummilag eller plastfolie. 

Hvis det er en flydende vådrumsmembran, så skal den males på. Her bruger du enten en pensel eller en rulle, ligesom når du maler dine vægge. Du skal påføre den over to omgange, så den får en minimumstykkelse på 1 millimeter. Det er din garanti for, at membranen holder tæt og beskytter mod vand og fugt

Uanset hvilken type vådrumsmembran du vælger, så er formålet med dem det samme: De skal holde fugt og vand fra at sive ud i murværket og ind i konstruktionen af dit hus. 

Derfor skal du overveje en vådrumsmembran


Hvis du bor i et nyere hus med en konstruktion af beton, så er der en god chance for, at dit vådrum - altså badeværelset - er i den såkaldte klasse L. Det betyder, at den tilstødende konstruktion er vandtæt, og du har således ikke brug for en vådrumsmembran. Umiddelbart.

For du ved nemlig aldrig, om der er mindre fejl i konstruktionen. Og hvis der er det, så kan vand og fugt få frit spil og sive ind i husets konstruktion og skabe problemer. Store problemer. Fugt i væggene kan nemlig føre til skimmelsvamp og råd, og det kan få store konsekvenser. Rent økonomisk koster det en del at få udbedret, og det kan også være sundhedsskadeligt at opholde sig i et hjem med skimmelsvamp. 

Derfor giver det mening at montere en vådrumsmembran i dit badeværelse. Med vådrumssikring er du nemlig, ja, sikret mod den form for skader. 

Og det er altså ikke noget, du kan se. En vådrumssikring med membran ligger nemlig bag fliserne på dit badeværelse. Så hvis du skal sætte fliser op på dit nye badeværelse, kan du med fordel sætte en vådrumsmembran op samtidig. Du kan finde vores udvalg af fliser her. 

Læs også her, hvordan du vælger fliser til badeværelset. 

Relaterede produkter

Alternativer og regler for vådrum


Uanset om du har en vådrumsmembran eller ej, så skal de såkaldte vådzoner være fuldkommen vandættet. Hele gulvet på badeværelset tæller som en vådzone. Og så gælder det de første 10 centimer fra gulvet og op ad væggen. Herunder også alle vægge inde i brusekabinen samt omkring armaturer.

Disse regler skal du altid overholde. Men bygger du nyt, kan du sikre dig, at du får bygget vandtætte betonvægge. Hvis du har det, kan du undlade vådrumsmembranen.

Du kan også beklæde dine vægge og gulve med såkaldt PVC-belægning, så de kan stå imod fugt og vand. På den måde kan du, så at sige, lægge en udvendig membran, der beskytter mod fugten.

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto