Det er desværre ikke muligt at benytte Click & Collect fra d. 26. - 31. December 2024

Alt du skal vide om klor til din pool


Det blå vand og duften af svømmehal er nok det, de fleste tænker på, når vi taler om klor i poolen. Og de fleste, der har en pool, vælger også at putte klor i den. Det kan næsten ikke være anderledes. 

Klor er nemlig en meget nem og tidsbesparende måde at holde bakterier og alger ude af poolen. Hvis din pool er udendørs, har den endnu større risiko for at blive inficeret med bakterier og alger. Derfor skal du bruge et desinficeringsmiddel som klor. Derudover hjælper et poolcover også meget effektivt.

Her i guiden gør vi dig klogere på brugen af klor i pool, så du kan få en perfekt pool, der er lige til at hoppe i.

Hvorfor skal jeg putte klor i min pool?


Man fristes næsten til at spørge, hvorfor ikke? Du skal tilsætte klor i din pool, så du ikke bliver syg af at bade i poolen. Klor holder nemlig bakterier, alger og andet uønsket fra at sprede sig i vandet. Det gør, at du altid kan nyde en pool, der både ser ren ud og er ren.

Det er også bare en meget, meget hurtig løsning at putte klor i vandet. Det er ikke farligt for mennesker - så længe du bruger det i de rette doser - og det virker virkelig godt. Og så er det faktisk virkelig nemt at holde øje med.

Når du bruger såkaldt frit klor, så sker der en proces i din pool. Kloren oxiderer i vandet, hvilket helt lavpraktisk betyder, at bakterier, alger, svamper og alle uønskede mikroorganismer bliver opløst. Derfor skal du løbende måle og sikre, at der er et niveau af frit klor på minimum 1,0 mg/l. Når der er det, så bliver alle nyankomne bakterier og lignende neutraliseret med det samme.

Med andre ord, så sikrer klor dig, at din pool er ren. Altid. Ellers kan du også bruge en poolstøvsuger til at gøre din pool ekstra ren.

Hvordan sikrer jeg den rette dosering af klor til poolen?


Du sikrer den rette dosering af klor i din pool ved at holde øje med pH-værdien. Hvis pH-værdien er omkring 7,0 - 7,4 så er din pool ren, og du behøver ikke at tilsætte klor. Hvis du tilsætter klor til en pool med en pH-værdi på over 7,6, så vil din pool komme til at se alt andet end indbydende ud.

Klor får nemlig vandet til at se nærmest mælkehvidt ud, hvis pH-værdien er på mere end 7,6. Så det vil du nok gerne undgå.

Når du putter klor i din pool, kan du gå efter følgende: 1-3 mg pr. liter vand. Du skal dog kun bruge flydende klor, hvis du passer en offentlig pool. Hvis det er til hjemmet, så er klortabletter et bedre og lettere alternativ at bruge.

Hvis du gerne vil hæve klorniveauet hurtigt, kan du bruge klorgranulat. Det kaldes også for chokklor.

Relaterede produkter

Hvad er forskellen på stabiliseret klor og ustabiliseret klor til pool?


Når vi taler om klor til poolen, skelner vi oftest mellem stabiliseret og ustabiliseret klor. 

Stabiliseret klor er let at bruge, og det er med til at give dit poolvand sin flotte blå farve. 

Et klorprodukt med cyanursyre bliver betegnet som et produkt bestående af stabiliseret klor. Dette kalder man også for organisk klor. Det er nemt at anvende, det tager stort set ingen tid at få til at virke, og så giver det dit poolvand den helt rigtige farve. 

Men! Hvis niveauet af cyanursyre bliver for højt i din pool, så vil der opstå en såkaldt klorlås. Det kan betyde, at du skal skifte mere end halvdelen af vandet i din pool ud. Derfor skal du teste niveauet af klor i din pool, før du bruger stabiliseret klor. Værdien af frit klor skal være mellem 1,0 og 3,0 mg/l. 

Ustabiliseret klor er et produkt uden det stabiliserende cyanursyre. Med denne form for klor kan du aldrig danne en klorlås. Det går også under det mundrette navn calciumhypochlorit.

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto