Filtrer på...
-
NORDLUXNordlux LED-spotskinne Omari sort 118 cm719,95 kr.
-
NORDLUXNordlux LED-spotskinne Omari hvid 118 cm719,95 kr.
-
NORDLUXNordlux påbygningsspot Fallon LED hvid Ø10 cm149,95 kr.
-
OSRAMOsram LED-lampe Dot-It Sølv 0,23W54,95 kr.
-
MARKSLÖJDMarkslöjd spotskinne Barcelona sort GU10 109 cm1.349,00 kr.
-
NORDLUXNordlux LED-spotskinne Omari hvid 78 cm419,95 kr.
-
OSRAMOsram LED-spotlampe batteridrevet 1,9 W 20 cm med sensor129,95 kr.
-
OSRAMOsram LED-spotlampe batteridrevet 2,9 W 30 cm med sensor179,95 kr.
-
NORDLUXNordlux strømskinne Link hvid 1,8 m269,95 kr.
-
MARKSLÖJDMarkslöjd spotskinne Barcelona hvid GU10 109 cm1.349,00 kr.
-
EGLOEglo LED-indbygningsspot Fueva 1 hvid Ø8,5 cm 3 stk239,95 kr.
-
MARKSLÖJDMarkslöjd Mazzo loftlampe messing449,95 kr.
-
EGLOEglo indbygningsspots LED Sartiano Ø9 cm kipbar 3 stk.169,95 kr.
-
CAMARGUELED-lampe med sensor sort99,95 kr.
-
NORDLUXNordlux strømskinne Link hvid 1 m139,95 kr.
-
GLOBOGlobo væglampe Robby grafitgrå/træ metal GU10 H10 cm199,95 kr.
-
NORDLUXNordlux LED-spotskinne Omari sort 78 cm419,95 kr.
-
EGLOEglo LED indbygningsspot m. kip Saliceto hvid/alu 6 W Ø8,8 cm139,95 kr.
-
NORDLUXNordlux påbygningsspot Fallon LED sort Ø10 cm269,95 kr.
-
NORDLUXNordlux spotskinne Eik hvid 45 cm169,95 kr.
-
LEDVANCELedvance spotlampe rund GU10 sort159,95 kr.
-
EGLOEglo LED-indbygningsspot Fueva 5 hvid IP44 3-trins Ø8,6 cm 3 stk.399,95 kr.
-
PHILIPS HUEPhilips Hue spotlampe Runner hvid 3xGU10 inkl. lysdæmperkontakt1.359,00 kr.
-
LEDVANCELedvance Tracklight spotskinne 1M hvid159,95 kr.
-
GLOBOLED-spotlampe Dante krom 145 cm - Globo699,95 kr.
-
LEDVANCELedvance Tracklight spotskinne 1M hvid159,95 kr.
-
MARKSLÖJDMarkslöjd Mazzo loftlampe sort459,95 kr.
-
PHILIPSPhilips spotskinne Kosipo sort 2 spots GU10239,95 kr.
-
MARKSLÖJDMarkslöjd spotskinne Cylinder Expand hvid GU10 70 cm559,95 kr.
-
PHILIPSPhilips spotskinne Kosipo sort 3 spots GU10309,95 kr.
-
NORDLUXNordlux indbygningsspot Mixit Pro hvid GU10 LED 8 W129,95 kr.
-
EGLOEglo LED-indbygningsspot Fueva 5 hvid dæmpbar Ø11,7 cm179,95 kr.
-
EGLOSpotlampe Barnham LED kobber/sort 3x3,3 W - Eglo539,95 kr.
-
EGLOEglo LED-indbygningsspot Fueva 5 hvid IP44 3-trins Ø11,7 cm154,95 kr.
-
NORDLUXNordlux spotskinne Frida hvid GU10 2x35 W 29 cm289,95 kr.
Spotlights til alle formål
Spotlights er praktiske til mange forskellige formål, og med moderne LED-teknologi behøver et spotlight ikke fylde nær så meget, som det gjorde endnu. Samtidig spots mere energiøkonomiske og bliver ikke nær så varme. Det gør det muligt at sætte spotlight op på steder, hvor det før var umuligt. Se vores store udvalg af spotlights herover, og læs mere om spotlights, og hvordan du vælger det rigtige spotlight til dit behov.
Engang var spotlights store klodsede installationer, der kun var plads til over teater- og musikscener eller i butikkernes udstillingsvinduer. Senere kom de halogen-baserede spotlights, der gjorde det muligt at installere spotlights i hjemmet. Men de brugte stadig meget strøm og blev meget varme.
Det satte nogle naturlige begrænsninger for, hvor der kunne opsættes spotlights. For der var nødt til at blive holdt sikker afstand til brandbare og let smeltelige materialer. Det omfattede især de indbygningsspots i lofterne, der var så populære i byggeriet op gennem 1990’erne og 00’erne.
LED-teknologi genopfandt spotlights
Men med den moderne LED-teknologi blev det pludselig muligt at opsætte spotlights på steder, hvor det før var umuligt. Samtidig blev det muligt at bygge spotlights, der fyldte væsentligt mindre, fordi LED-pærer ikke kræver den samme plads til fatninger eller sikkerhedsafstand til brandbare materialer.
Det betyder, at du i dag kan sætte spotlights op næsten overalt – og er der ikke plads til et spotlight, kan du altid vælge at bruge LED-strips i stedet. Desuden behøver der ikke være nær så højt til loftet, de steder du sætter spotlights op. For de behøver ikke nødvendigvis rage langt ned fra loftet. Endelig behøver du ikke tænke på at have god afstand til isoleringen eller bruge særlige beskyttelsesbokse, hvis du sætter indbygningsspots op i loftet.
Hvad er et spotlight?
Som udgangspunkt betyder spotlight en punktformet lyskilde, der oplyser et afgrænset område. Spotlights kendes således især fra sceneoptrædender, hvor lyset bruges til at skabe fokus på den kunster, der står på scenen.
Den samme effekt kan du bruge spotlights til i hjemmet. Måske ikke til at oplyse en kunstner – og jo, det kan du selvfølgelig også – men til f.eks. at skabe lys på et afgrænset område et eller andet sted i boligen. F.eks. den gode lænestol, hvor du tit sidder og læser i en bog i eller de planter eller den flotte antikvitet, du har sat i et hjørne af stuen.
Spotlight er også blevet populære at sætte op som erstatning for pendel eller loftslamper. Her anvendes der oftest flere, typisk tre eller fire, spots i samme lampe. De kan så tilpasses individuelt, så de belyser forskellige steder, og samlet skaber lys i hele lokalet.
Hvilket spotlight er det bedste til mit behov
Når du skal finde det spotlight, der passer bedst til det sted, hvor du har brug for lys, skal du stille dig selv en række spørgsmål op, hvordan du skal bruge lyset det pågældende sted.
For det første skal du gøre dig klart, hvad spotlightets funktion skal være. Skal det være til at skabe lys eller opmærksomhed omkring et bestemt sted, en bestemt ting eller et bestemt område i lokalet, eller skal spotlightet anvendes som oplysning af et større område?
Spotlights som standerlamper
Skal du f.eks. bruge et spotlight til den gode lænestol, hvor du læser den ene spændingsroman efter den anden? Så kan du overveje enten at købe nogle indbygningsspots til loftet, en spotlampe til montage i loftet eller en vægspot eller spots monteret på en standerlampe.
Den sidste løsning er især en populær løsning, fordi de fleste af denne type lamper er udstyret med en lyskilde for oven – enten et uplight eller en traditionel lampe – der giver lys til opgivelserne og et spotlight på lampestangen, der kan give lys til den bog, du er ved at læse eller det strikketøj, du arbejder på for tiden.
Spotlights til væg- og loftmontage
Vælger du i stedet at købe et spotlight til montage på væggen eller loftet, kan du opnå den samme effekt. Disse spotlights fås med en eller flere lyskilder, så du både kan få oplyst omgivelserne og det, du læser i eller strikker på.
De er også velegnede som erstatning for både pendel- og traditionelle loftslamper, fordi de enkelte lyskilder kan fordele lyset til forskellige områder under lampen. Derved kan du skabe flere punktformede oplyste områder, der tilsammen skaber en jævn belysning af hele arealet.
Dog bør du være opmærksom på, hvor du retter de enkelte spots hen, når du sætter lampen op. For det kan være svært irriterende, hvis du ender med at sidde et sted, hvor du bliver blændet af lyset fra et af de enkelte spot i lampen.
Vil du undgå denne situation, kan du også bruge et vægmonteret spotlight som en form for uplight. Her kastes lyset fra de enkelte spots på lampen op på loftet, der så reflekterer og fordeler lyset i lokalet. Det giver en blød og lidt mere hyggeskabende belysning.
Indbygningsspots – stadig en populær løsning
Endelig kan du vælge at købe spotlights, der kan indbygges i loftet. De var som allerede nævnt meget populære i halogenudgaven op gennem 1990’erne. Men med den nye LED-teknologi har indbygningsspots fået en renæssance, fordi det er blevet meget lettere at sætte dem op.
For LED-teknologien har som allerede nævnt, sænket både temperaturen og strømforbruget på indbygningsspots til næsten nul. Det betyder, at de kan sættes op, uden at du skal være bange for, at varmen fra dem begynder at smelte isoleringen over loftet eller antænder eventuelle brandbare emner, der befinder sig oppe over loftsbrædderne.
Det gør det samtidig muligt at sætte indbygningsspots op på steder, hvor du ikke turde før, fordi det gav risiko for, at folk brændte sig på dem. Så skulle du f.eks. have lyst til at montere indbygningsspots på siden eller under sæddestykket på sofaen, så kan det gøres, uden at du skal være bange for, at nogen brænder sig på dem, eller at de ender med at antænde sofaen.
Helt nye muligheder med spotlights
LED-teknologien åbner også op for nogle helt nye anvendelser af spotlights i form af skinnesystemer, der enten kan monteres i eller hænge ned fra loftet. Herpå kan monteres flere spotlights, der så kan placeres eller flyttes derhen, hvor der er brug for dem.
Det allerbedste er, at de enkelte spots kan flyttes, selv om de er tændt og uden risiko for at få stød. Det sørger LED-teknologien også for.