Filtrer på...
-
STEINELSteinel skumringsrelæ NightMatic 3000 Vario hvid339,95 kr.
-
STEINELSteinel skumringsrelæ NightMatic 3000 Vario sort339,95 kr.
-
STEINELSteinel skumringsrelæ NightMatic 2000 hvid314,95 kr.
-
STEINELSteinel skumringsrelæ NightMatic 2000 sort314,95 kr.
-
Fejlstrømsrelæ HPFI 40A 3-polet + N169,95 kr.
-
Fix-ProEkstrabeskyttelse 40A HPFI329,95 kr.
-
E-LineE-Line kombirelæ HPFI 2P 10A (RCBO) 2M199,95 kr.
-
SCHNEIDER ELECTRICSchneider Electric kip relæ ITL 16A 1NO 230VAC/110VDC264,95 kr.
-
SCHNEIDER ELECTRICSchneider Electric skumringsrelæ med timer 10 amp184,95 kr.
-
Kombirelæ Wireless IHC Fuga hvid1.049,00 kr.
-
SCHNEIDER ELECTRICSchneider Electric kip relæ ITL 16A 1NO 24VAC/12VDC209,95 kr.
-
E-LineE-Line færdigkonf. gruppetavle 12M m/kombi699,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 2pol349,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 4pol899,95 kr.
-
Fix-ProEkstrabeskyttelser 63A HPFI429,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 2Pol349,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 4Pol869,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 2 pol409,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 4Pol1.049,00 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 2pol439,95 kr.
-
Fix-ProFix-Pro kombiafbryder 4pol949,95 kr.
-
EnsoNordicEnsoNordic skumringsrelæ med timer 800199,95 kr.
Relæer
Et relæ er en vigtig elektrisk komponent, som har til formål at kontrollere og styre strømmen i et givent kredsløb, for eksempel til at tænde og slukke en lampe. Under den overordnede kategori af relæer findes der eksempelvis et HPFI-relæ, som er en fejlstrømsafbryder, der afbryder strømmen i din el-tavle, hvilket beskytter dig mod fejlstrøm.
Hos BAUHAUS fører flere typer relæer, heriblandt skumringsrelæer og HPFI-relæer, der alle sørger for at kontrollere strømføringen på pålidelig vis, så du slipper for at få stød og opleve strømafbrydelser i tid og tide, og at du i stedet kan være sikker på at sende den rette mængde strøm igennem kredsløbet.
Hvordan fungerer et relæ?
Et relæ består af tre overordnede elementer: en elektromagnet, et bevægeligt armatur samt en eller flere kontakter. Elektromagneten bliver magnetisk, når der tilføres strøm til den. Det gør, at elektromagneten trækker armaturet til sig. Alt efter de specifikke relæs design åbner eller lukker kontakterne sig som et resultat af den elektromagnetiske reaktion.Det er blandet relæet, som gør det muligt for dig at tænde eller slukke for lyset på en lampe, når trykker på en kontakt eller knap.
Et HPFI-relæ har et lidt anderledes formål end det normale elektromagnetiske relæ og fungerer derfor også en smule anderledes. HPFI-relæet måler, hvorvidt strømstyrken er lige stor, når den løber ind og ud af relæet. Hvis der ikke er balance i strøminput og strømoutput, slår relæet el-tavlen fra. Kommer der mindre strøm ud end ind gennem relæet, er det et tegn på, et strømlæk et sted. Omvendt beskytter HPFI-relæet imod elektrisk antænding som følge af brud på ledninger eller kabler. Så snart der er en ubalance, slår relæet strømmen fra.
Tænd og sluk automatisk for lyset med et skumringsrelæ
Her på siden finder du flere udgaver af de smarte skumringsrelæer fra blandt andet EnsoNordic og Steinel . Denne type relæ automatisk tænder, når mørket vinder frem og slukker igen, når dagslyset igen viser sig. Nogle modeller giver dig mulighed for at indstille en timer, så du kan have lyset tændt i yderligere perioder efter behov. Andre skumringsrelæer lader dig bestemme lysniveauet (Lux), så du kan skabe netop den atmosfære, du ønsker, ved hjælp af belysning.
Sådan vælger du det bedste relæ til dine behov
Når du skal finde et nyt relæ, er der flere faktorer, du bør overveje. Det inkluderer:
- Strøm- og spændingskrav - Det er yderst vigtigt, at dit relæ kan håndtere den strøm, der er i dit kredsløb. Vælger du et relæ, der ikke kan håndtere den krævede strøm, risikerer du, at der opstår fejl i systemet. Ligeledes er det afgørende, at dit relæ kan håndtere den spænding, som er krævet i kredsløbet. Et relæ med en utilstrækkelig evne til at håndtere niveauet af spænding kan igen medføre systemfejl samt overophedning.
Sørg for at tjekke, om det er vekselstrøm eller jævnstrøm - også kaldet henholdsvis AC og DC spænding - relæet skal håndtere. Hvis ikke spændingen og relæet begge er AC eller DC, kan du risikere at skade relæet.
- Antal kontakter - Der kan være forskel på, hvor mange kontakter de forskellige relæer har. Nogle har kun en kontakt, mens andre har flere. Det er oplagt at vælge et relæ med flere kontakter, hvis du vil kunne styre flere kredsløb.
- Størrelse - Der kan også være forskel på de forskellige relæets størrelse, og derfor bør du huske at have dette in mente. Skal du udskifte det gamle relæ, er det derfor en god idé at vælge en ny med de samme dimensioner, så du er sikker på, at der er plads til det nye relæ samme sted.
- IP-klasse - IP-klassifikationssystemet definerer, i hvor høj en grad enheden er støv- og vandtæt. Den højeste klassifikation er IP68, og hver af de to tal angiver niveauet af støv- og vandtæthed. En god beskyttelse mod støv og snavs, hvilket er angivet af det første tal, kan oftest være relevant. Det er desuden vigtigt at tage højde for, at ikke alle relæer tilbyder beskyttelse med vand og fugt, som er angivet af det andet tal. Dog har for eksempel nogle af vores skumringsrelæer en IP44 klassifikation, så de kan holde til at være placeret i mere fugtige omgivelser - eksempelvis udendørs.
Læs også: IP44: Knæk koden, og undgå stød
Her du brug for yderligere rådgivning, er vores flinke og dygtige kundeservice klar til at hjælpe dig, både via telefon, mail eller i en af vores mange lokale BAUHAUS-byggevarehuse.