Guide: Byg din egen pizzaovn


Bålet har brændt et par timer, og gløderne ulmer nu orangerødt dybt inde i ovnen. De skal fejes ud til siderne, så de hjemmelavede pizzaer kan blive bagt, for spændingen er stor, og maverne rumler allerede.

Det er nemlig noget ganske særligt at fyre op i en hjemmebygget pizzaovn for første gang, ælte dejen, vælge de bedste toppings, kombinere sagerne, skubbe maden ind i ovnkammeret og to minutter senere trække en friskbagt pizza ud. Gloende varm med den helt rigtige, sprøde kant, som knaser, når tænderne bider igennem.

Det er lykken, men hvordan bygger man lige sådan en pizzaovn? Og kan alle gøre det eller kræver det særlige færdigheder? Svaret serverer vi for dig her – sammen med opskriften på, hvordan du bygger din egen pizzaovn.

Hvad er en pizzaovn?


En pizzaovn er en ovn, du laver pizza i. Det har du nok allerede gættet, for det er ikke nogen nyhed. Gennem årtusinder har vi brugt brændefyrede stenovne eller lerovne til at bage brød og lave mad i, for ovnene er bygget sådan, at de holder ekstremt godt på varmen, og dermed er perfekte alternativer til komfuret i køkkenet.

Du kan nemlig lave meget andet end hjemmelavet pizza i ovnen. Pitabrød, fladbrød og snobrød er klassikere, men hvorfor ikke servere grillspyd, kylling eller andre kødretter sammen med brødet?

Retter i fad er oplagte at lave i ovnen, for her kan de stå og simre flere timer, mens du hygger dig med andre projekter. Når sulten melder sig, er maden klar – så bliver det ikke nemmere! Faktisk er det kun din fantasi og dine kreative evner i køkkenet, der sætter en stopper for, hvad du kan bruge en hjemmelavet pizzaovn til.

Høje temperaturer gør underværker


Ovnen har selvfølgelig nogle naturlige begrænsninger, for vil du bruge den til andre retter end pizza, er det afgørende, at det er retter, der skal tilberedes ved meget høje temperaturer. De bedste ovne kan blive helt op til 600 grader varme, og det er netop de ekstremt høje temperaturer, der gør, at de hjemmelavede madbrød smager så meget bedre end dem, du laver med varmluft i køkkenovnen.

Lørdagskyllingen derimod bliver hurtigt forkullet, hvis den tilberedes ved så høje varmegrader, og derfor skal du ikke fyre helt så hårdt op i ovnen, når du bruger den til andet end pizza, pita og andre flade brød. Alternativt kan du også bruge eftervarmen fra ovnen, og lave simreretter i ovnrummet, mens den køler ned.

Relaterede produkter

Byg din egen pizzaovn


Lyder det lækkert med sådan en friskbagt pizza, der lige er trukket ud af varmen? Det er ikke svært at lave en hjemmebygget pizzaovn, og du skal hverken være håndværker eller halvprofessionel gør-det-selv-type for at få succes med projektet. I løbet af en weekend kan du blive ejer af en hjemmelavet pizzaovn, og fejre det med skønne, sprøde bunde toppet med ost, grønt og kød.

Før du inviterer venner og familie til pizzafest, skal ovnen lige bygges, og selvom du ikke skal bruge mange materialer, er der alligevel nogle afgørende ting, der skal skrives på indkøbslisten, før du kører i BAUHAUS eller bestiller materialerne hurtigt og nemt online.

Når du skal lave din egen pizzaovn, får du blandt andet brug for træ, sten, mørtel, cement og masonit. Herunder kan du se, hvilke ting du også skal købe.

Til at bygge en pizzaovn skal du bruge:

Andre guides

usp_block
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto