Filtrer på...
-
SIKKERTHJEMSikkerthjem S6evo røgalarm 85dB t. alarmsystem239,95 kr.
-
UniTEC røgalarm 85 dB hvid99,95 kr.
-
CaviusCavius røgalarm mini 10 års batteri219,95 kr.
-
CaviusCavius røgalarm mini 5 års batteri219,95 kr.
-
Røgalarm 500 classic78,95 kr.
-
EnsoNordicEnsoNordic trådløs røgalarm 1000 Wireless 2-pak459,95 kr.
-
HOUSEGARDHouseguard røgalarm optisk79,95 kr.
-
Røgalarm 230V trådløs op til 20 alarmer409,95 kr.
-
HOUSEGARDHousegard brandalarm optisk inkl. 10 års batteri149,95 kr.
-
CaviusCavius røgalarm trådløs Ø65 mm369,95 kr.
-
HOUSEGARDHousegard røgalarm Pebble Mini hvid optisk inkl. 5-års batteri129,95 kr.
-
HOUSEGARDHousegard Origo trådløs røgalarm 2 stk399,95 kr.
-
CaviusCAVIUS RØGALARM 230V RF439,95 kr.
-
Lauritz KnudsenLK Wiser røgsensor batteri734,95 kr.
-
L-TeamL-Team røgalarm wireless249,95 kr.
-
HOUSEGARDHousegard magnetbeslag til brandalarmer54,95 kr.
-
Røgalarm 800 - 230 V trådløs 2-pak734,95 kr.
-
ABUSAbus Smartvest røg/varmealarm389,95 kr.
-
HOUSEGARDHousegard røgalarm Luma trådløs 2-pak399,95 kr.
-
CaviusCavius vandalarm 5 års batteri 60 mm300,00 kr.
-
EnsoNordicBagdåse Til Udvendig Synlig Udvendig Installation Af 230 V R64,95 kr.
-
Blaupunkt AlarmBlaupunkt kuliltealarm1.449,00 kr.
-
HOUSEGARDHousegard Luma Hub GW650349,95 kr.
-
EnsoNordicEnsoNordic røgalarm 300 Value74,95 kr.
-
EnsoNordicRøgalarm 300 value 2-pak129,95 kr.
-
EnsoNordicEnsoNordic magnetbeslag til røgalarm 100 Easy-Up24,95 kr.
-
L-ProtectL-protect varmealarm 9V batteri139,95 kr.
-
EnsoNordicEnsoNordic trådløs røgalarm 2000 Wireless mini314,95 kr.
-
Blaupunkt AlarmBlaupunkt røgalarm759,95 kr.
Alarmer og røgalarmer
Selv om vi normalt anser vores hjem som den sikre base, rummer det mange livstruende farer, vi har brug for at blive alarmeret om. Der kan opstå brand, ligesom gasudslip kan gøre boligen farlig at opholde sig i. Skal vi sikre os mod disse farer, er der brug for røgalarmer og andre hus-alarmer til hjemmet, der kan overvåge og advare os i tide, før der opstår en livstruende situation.
Gennemsnitligt omkommer der årligt 71 personer som følge af brande i danske hjem. Sådan har det været i snart 30 år. Langt de fleste dødsfald – lidt over halvdelen – skyldes rygning, ligesom glemte stearinlys er årsagen i omkring 10 % af tilfældene.
En stor del af disse ulykkelige dødsfald kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Men på trods af gentagende kampagner, halter det stadig med at få sat røgalarmer op i de danske hjem.
Har du prøvet en gammeldags røgalarm, bør du prøve den moderne udgave
For omkring 15-20 år siden var der ellers en positiv udvikling i opsætningen af røgalarmer. Men på grund af dårlig teknologi og korte batterilevetider, var disse tidlige røgalarmer årsag til alt for mange fejlalarmer, ligesom der skulle skiftes batterier alt for tit.
Batteriskiftet var besværligt, fordi hovedparten af røgalarmerne var installeret i loftet. Så der skulle både findes trappestige frem, og købes nye batterier, før røgalarmen var oppe at køre igen. Derfor endte mange af de første generationers røgalarmer med at sidde inaktivt tilbage på stue- eller køkkenloftet til glæde for edderkopper og andre af boligens insekter.
Helt ny generation af røgalarmer
Men siden er der sket en stor teknologisk udvikling inden for røgalarmer, der betyder, at du i dag kan få væsentligt mere avancerede røgalarmer med mere moderne og længerevarende batterityper. 5 års driftstid på et batteri er således ikke ualmindeligt i dag.
Samtidig er der også sket noget med størrelsen og designet. Moderne røgalarmer fylder væsentligt mindre, og kan fås i mange flere og meget flottere design end den klassiske flyvende underkop, som de gammeldags røgalarmer lignende.
Endelig reagerer moderne røgalarmer også på andet end røg. Varme kan også få røgalarmen til at give alarm. Derved kan du ofte nå at gribe ind, før der opstår brand. Endelig reagerer mange røgalarmer også på lyset fra flammer.
Men det er ikke alt!
Trådløse røgalarmer øger sikkerheden
Den allersmarteste nyskabelse, der for alvor kan redde menneske- og husdyrsliv, er de trådløse røgalarmer. De kaldes også for serieforbundne røgalarmer.
De kan kommunikere med hinanden, og er der en af de trådløse røgalarmer, der registrerer røg, varme eller åben ild et sted i boligen, alarmerer alle røgalarmer i hele boligen jer. Det øger jeres chancer for at reagere på alarmen i tide, og sikrer, at ingen sover fra røgalarmen, fordi den sidder i den modsatte ende af boligen.
De trådløse røgalarmer kan opsættes, så de arbejder sammen i grupper. Det betyder, at I kan gruppere røgalarmerne i forhold til de flugtveje og eventuelle brandmure, I har i boligen. Det giver en meget mere intelligent både overvågning og alarmering.
Hvor skal du sætte røgalarmen?
Før du går ud og anskaffer røgalarmer, skal du først finde ud af, hvor i boligen det er smart at anbringe røgalarmen, samt hvor mange røgalarmer der er behov for, for at I er ordentligt sikret.
Hvor mange røgalarmer skal du bruge?
Her siger tommelfingerreglen, at der som minimum ikke bør være mere end 10 meter fra røgalarm til røgalarm. Så er din bolig f.eks. 15 meter lang, bør du anskaffe minimum 2 røgalarmer og placere dem omkring 5 meter på hver side af midten af huset.
Er boligen fordelt på flere etager, bør du opsætte røgalarmer på alle etager. Så er boligen fra før i to etager, skal der købes 4 røgalarmer i stedet for 2.
Det kan også være, at boligens indretning i værelser, placering af eventuelle brandmure eller placeringen af f.eks. boligens centralvarmeinstallation, køkken og brændeovn kræver, at du anskaffer flere røgalarmer. Ligger soveværelset f.eks. langt fra de steder, hvor du har placeret røgalarmerne, kan det være en god ide at anskaffe trådløse røgalarmer og placere en af dem i soveværelset.
Hvor skal røgalarmen opsættes?
En røgalarm bør opsættes så højt som muligt i det lokale, den skal placeres i. For røgen stiger opad, og derfor vil røgalarmerne altid registrere røgen hurtigere, hvis du placerer den så højt oppe som muligt.
Det vil sige, at du altid skal placere røgalarmen i loftet. Placerer du røgalarmen i en gang med en trappeopgang til første sal, bør du sætte røgalarmen i loftet over trappeopgangen. Er der en hems i lokalet, bør du placere røgalarmen i loftet over hemsen.
Du bør aldrig placere røgalarmen på en væg, ligesom en placering oven på en reol heller ikke er nogen god ide. I begge tilfælde kan der nemlig sagtens opstå røg i en anden del af lokalet, som røgalarmen ikke detekterer, før det er for sent.
Ved opsætningen af røgalarmen skal du sikre dig, at der er minimum en halv meter (50 cm) fra væggene i lokalet. Samme minimumsafstand bør der også holdes til døre og vinduer. Så kan røgen ikke nå at blæse ud af disse, før røgalarmen kan opdage den.
Så den med at sætte røgalarmen henne i hjørnet dur ikke, hvis du skal have den mest optimale sikkerhed ud af din alarm.
Her bør du ikke opsætte en røgalarm
Der er også nogle steder i boligen, hvor det ikke er en god ide at opsætte en røgalarm. Alle de steder hvor der kan opstå kontrollabel røgudvikling, bør du ikke sætte nogen røgalarm op. Det vil give anledning til alt for mange fejlalarmer. Det gælder f.eks. ved komfuret i køkkenet, lige foran brændeovnen, samt i badeværelset hvor dampen og varmen fra et langt bad nemt kan trigge nogle former for røgalarmer.
Til gengæld er det en god ide at sætte en røgalarm i nærheden af husets centralvarmeinstallation, ligesom både røg- og gasalarm kan være en god ide, hvis I får varme fra naturgas eller bruger gas i madlavningen.
Andre former for hus-alarmer
Har du kælder under din bolig, kan det være en god ide at anskaffe en alarm, der reagerer på vand. Den skal placeres på gulvet i kælderen på det sted, der ligger lavest. Så kan du nå at gribe ind, før eventuelt opstigende regnvand fra kloakken eller indsivende grundvand forårsager alvorlige vandskader.